Eén van de mooie slingerpaadjes door de bossen
Eén van de mooie slingerpaadjes door de bossen (Foto: Hennie Hanekamp)

Boerenkoolwandeltocht door bossen rond Epe

Epe - De wandelsportvereniging WIOS Epe houdt zaterdag 18 januari voor de achtentwintigste maal de Boerenkoolwandeltocht. Het succesvolle 'recept' is ook dit jaar ongewijzigd. Eerst een stevige wandeling door de natuur van Epe en daarna boerenkool met worst.

Vorig jaar werd een nieuw record gehaald met 947 deelnemers, na het topjaar van 2017 met 824 deelnemers tijdens de 25ste editie.

Deelname is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar (onder begeleiding). Ook Nordic Walkers zijn van harte welkom. Honden toegestaan, mits aangelijnd. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een wandelsportvereniging en/of bond om deel te nemen.

De start is bij het verenigingsgebouw van de organiserende vereniging, Lohuizerweg 18, in Epe, gelegen in de nabijheid van het centrum in Epe en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer van Syntus Veluwe (De VeluweLijn) 204 vanuit Zwolle of Apeldoorn. Uitstappen bij halte centrum Epe en daarna is het circa 5 minuten lopen.

De startplaats ligt circa 10 minuten lopen van de Eper Gemeentebossen. De routes zijn dus ook in zijn geheel uitgezet in deze bossen. Deze gemeentebossen hebben vele unieke (toeristische) plekjes. Men kan kiezen uit de afstanden 5, 10 of 15 kilometer. Voor de 10 en 15 kilometer is er de mogelijkheid halverwege, bij Restaurant de Ossenstal een korte pauze in te lassen, iets te nuttigen en gebruik te maken van de toiletten. De 15 kilometertocht maakt hier een lus naar de Haelberg.

De wandeltocht wordt gehouden onder auspiciën van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro per persoon. Leden van erkende wandelsportorganisaties hebben 1 reductie. De gezinskaart geeft een flinke korting op het inschrijfgeld voor gezinnen. Wandelaars die na de wandeling een bord boerenkool met worst willen eten, kunnen dit bij de inschrijving melden en betalen hiervoor 2,50 euro per maaltijd. 

De starttijden zijn voor de 5 en 10 kilometer van 9.30 tot 11.30 uur. De 15 kilometertocht start van 9.30 tot 11.00 uur. Het inschrijfbureau is een half uur voor start geopend en sluit om 16.00 uur, het tijdstip dat alle wandelaars binnen horen te zijn.

Meer informatie via 0578 - 613765 of bkt@wios-epe.nl. Inschrijven kan ook via www.wios-epe.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden