Het Episch Centrum verhuist naar de voormalige Middenstip. Michiel de Jong is blij dat 'dit pand voor de Eper samenleving behouden blijft'.
Het Episch Centrum verhuist naar de voormalige Middenstip. Michiel de Jong is blij dat 'dit pand voor de Eper samenleving behouden blijft'. (Foto: )

Episch Centrum verhuist naar 'stip': 'We willen investeren in de samenleving'

Epe - Groot nieuws in de gemeente Epe. Het pand waarin De Middenstip ooit zat, blijft bestaan. Overmars Vastgoed heeft dat pand geruild met het pand aan de Pastoor Somstraat van Epenaar Michiel de Jong. Dit zorgt er automatisch voor dat de stichting Episch Centrum die daar gevestigd is, ook verhuist.

(door Door Dennis Dekker)

Deze stichting helpt verenigingen, organisaties en startende bedrijven. "We verenigen vrijwilligers die hun kennis beschikbaar stellen. Daarbij organiseert onze stichting diverse evenementen, zoals de Epische Avonden. Verder komen partijen bij ons samen om kennis te bundelen", aldus De Jong. Zo heeft de Stichting Present zich onder andere in dat pand gevestigd. Daarnaast zendt het radiostation Musicboxz Internet Radio uit vanaf deze locatie. Die zullen binnenkort echter allemaal gaan verhuizen naar de voormalige Middenstip, vervolgt hij. "Het karakteristieke pand krijgt zijn oude glorie terug. Deze multifunctionele ruimte past veel beter bij ons. Hier kunnen we de gebruikers van het Episch Centrum nog meer van dienst zijn." De overdracht vindt plaats op 20 februari. "Dan wordt ook de nieuwe naam bekend gemaakt." De BV van De Jong ('Het Begint Met Delen') is financier van het Episch Centrum. "Het draait ons niet om geld en ook niet om winst maken. Wat mij betreft is er geen mooiere investering denkbaar dan de investering in de samenleving."

Edwin Overmars vertelt namens Overmars Vastgoed dat er vooralsnog geen concrete ideeën zijn voor herontwikkeling of sloop van het pand waarin voorheen een accountantskantoor zat: "We moeten dat even laten bezinken. We gaan binnenkort in gesprek met de gemeente om samen een plan te bedenken. Daar is verder niets concreets over te melden, behalve dat het naastgelegen gebouw (de voormalige katholieke kerk, red.) ook onderdeel van dat plan zal uitmaken." Overmars geeft aan blij te zijn met deze uitruil. "Het is mooi dat het pand waarin 'de stip' ooit zat, blijft bestaan. Mooi voor Epe: Episch Centrum zal daar vast prachtige initiatieven ontplooien."

Naast Michiel de Jong zijn ook anderen druk met het Episch Centrum. De 20-jarige David van Walderveen houdt zich bezig met het organiseren van events en Willem Dicou voert gesprekken met diverse culturele partijen. "Epop, Cultureel Platform Epe, Cultuurplein Noord Veluwe en de RSG: ze zouden samen mooie dingen kunnen doen. Episch Centrum wil hen graag helpen. Zo wordt er in april een concert gegeven in de Grote Kerk en komen de jamsessies die ooit in De Middenstip plaatsvonden, wellicht ook terug."

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden