Kerken in Epe doen mee aan de Week van Gebed

Epe - 'Buitengewoon' is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek heeft dit jaar plaats van zondag 19 tot en met zondag 26 januari.

Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Malta.

Het thema 'Buitengewoon' ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen staat dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar werden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd.

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken en Missie Nederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken.

De gebedssamenkomsten in Epe zijn op maandag 20 januari in gebouw Antenne van de Regenboogkerk, Beekstraat 33. Woensdag 22 januari in de Goede Herderkerk, Enkweg 2. Vrijdag 24 januari in de Sionskerk, Asseltseweg 6. De samenkomsten zijn telkens van 18.30 tot 19.30 uur.

Joop de Haan
Meer berichten