Foto: Dennis Dekker
Columns

Tinder

'Leuk artikel heb je onlangs geschreven, Dennis.' Ik reageer enthousiast: 'Dankjewel! Maar eehm, welk stukje bedoel je eigenlijk?' De andere persoon twijfelt en ontwijkt mijn wedervraag. 'Nou, ik zag je foto staan in de krant, vandaar.' Ik leg hem uit dat er bij de grotere artikelen in het Veluws Nieuws steevast een pasfoto van de auteur gebruikt wordt. Zowel bij columns als bij artikelen. Hij zal dus iets specifieker moeten zijn. 'Oh ja! Nu weet ik het weer. Ik bedoel jouw column over die wachtrij op de markt.' Ik lach. 'Aha, dank! Dat is aardig van je.' Ik zal eerlijk zijn: het is een eer dat men af en toe reageert op mijn epistels. Al is het natuurlijk wel gek dat het piepkleine fotootje sneller een herinnering oproept dan het onderwerp van de naastgelegen tekst.

Nog even over dit specifieke kiekje hierboven. Deze foto is sinds kort ook te zien op Tinder.

Hè? Hoezo? Scheiding aangevraagd? Relatieproblemen? Of ben je stiekem in de wereld van deze datingssite gedoken voor een achtergrondartikel? Neen, allemaal niet. Hoe ik dit dan weet? Recentelijk ben ik geappt door een onbekende dame die wel op Tinder zit. Haar appje: 'Goedemorgen Dennis, Je kent mij niet. Ik wil je even laten weten dat jouw foto op Tinder wordt gebruikt door iemand anders.' Ze had mijn afbeelding 'groen geswiped' en een paar keer een berichtje heen en weer gestuurd. Toch zat 't haar niet lekker. Ze zette vervolgens de zoekfunctie van 'Google Afbeeldingen' in en kwam er achter dat de 39-jarige Derk uit Deventer feitelijk de 45-jarige Dennis uit Epe moet zijn. Nee! Niet woonachtig in die prachtige stad Deventer, maar in een klein dorp! Nee! Oók nog eens 6 (!) jaar ouder. Teleurstelling alom. Ik begrijp dat best. Ik reageer dat ik geen seconde ervaring heb met Tinder en vraag of ze Derks profiel (onder mijn foto prijkt de kernachtige aandachtskreet: 'Jij, leuke vrouw?') als spam wil markeren. De dame meldt dat dit helaas niet meer lukt, de man uit Deventer heeft het app-contact met haar verbroken. Ik moet dus zelf op onderzoek uit. Via de Tinder-site lees ik dat ik de mogelijkheid heb om een formulier in te vullen waarbij ik kan aangeven dat iemand anders zich voor mij uitgeeft. Wel zo handig. Er zijn misschien best wel vrijgezellen die mijn hoofd nu op Tinder tegen zouden kunnen komen. Ik vul het in en app de dame. Ze wenst me succes. Ik wenst haar hetzelfde; zij is tenslotte op zoek naar een nieuwe relatie. Ze vertelt me dat die zoektocht door deze praktijken voorlopig gestaakt is. Jammer; ik gun haar een nieuwe liefde en bedank haar voor haar alertheid.

Dus, beste vrijgezelle lezers van deze column: mochten jullie bovenstaande portretfoto tegenkomen op Tinder: ik ben het niet. Ik ben 45 jaar oud, woonachtig in Epe en al jaren getrouwd. Daarnaast schrijf ik stukjes in deze krant waar deze pasfoto af en toe aan toegevoegd wordt. De Tinder-Dennis heet eigenlijk Derk, hij woont in Deventer en hij is minimaal (!) 6 jaar jonger. Doe daar vooral je voordeel mee.

Nog een laatste opmerking. De zwartwit-kiek is ooit gemaakt door mijn lieftallige echtgenote. Ik ga haar binnenkort alleen wél vragen of ze een nieuwe wil maken. Ik zie er namelijk veel te jong (en veel te aantrekkelijk) uit.

Dennis Dekker

Dennis Dekker
Meer berichten