'Onze buurtvereniging is springlevend', aldus Mieke Jansen van de Sligte, voorzitter van 't Loar in Vaassen.  Foto: Dennis Dekker
'Onze buurtvereniging is springlevend', aldus Mieke Jansen van de Sligte, voorzitter van 't Loar in Vaassen. Foto: Dennis Dekker (Foto: )

Voorzitter 't Loar: 'Deze buurtvereniging is springlevend'

Vaassen - Buurtvereniging 't Loar in Vaassen bestaat dit jaar veertig jaar. Een prachtige reden om het hele jaar een programma van uiteenlopende festiviteiten te bedenken, vertelt voorzitter Mieke Jansen van de Sligte vanuit het prachtige verenigingsgebouw De Loarkit. "Zo gaan we een fietstocht houden, staat er een feestavond op stapel en wordt er een outdoor cooking-avond georganiseerd. Onze buurtvereniging is nog altijd springlevend."

(Door Dennis Dekker)

Als je hier nog nooit geweest bent, dan is het door het uitgestrekte Vaassense weidegebied toch even zoeken waar het clubgebouw van het buurtschap 't Loar zich exact bevindt. Maar wanneer je er bent, dan voelt het bovenal als een plek die bruist en als een gebouw dat verbindt. Precies wat een buurtvereniging nodig heeft, vindt de enthousiaste voorzitter. "De Loarkit zorgt voor cohesie. Alle inwoners van dit buurtschap zijn er welkom, er worden na al die jaren nog altijd veel verschillende activiteiten georganiseerd."

Dat actieve bestuur en de vele vrijwilligers zijn ook in de rest van de gemeente niet onopgemerkt gebleven. Eind vorig jaar ontving de buurtvereniging met zo'n 300 leden de prestigieuze Jo Post Prijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt rondom de internationale vrijwilligersdag (7 december) om een vrijwilligersorganisatie in het zonnetje te zetten en het werk dat zij verrichten te waarderen. "Het was voor ons geweldig om te horen dat wij deze prijs gewonnen hebben. We zijn er erg trots op. We hebben dit met z'n allen verdiend", aldus Jansen van de Sligte.

De voorzitter somt op wat er in 't Loar zoal gebeurt voor de leden van deze buurtvereniging. "Onze eigen Toneelgroep Helias oefent hier en speelt haar voorstellingen in De Loarkit. Op maandagavond komt men hier biljarten, op vrijdagavond kunnen leden hier kaarten en darten. Iedere woensdagavond wordt hier Pilates gegeven. Da's wel een grappig verhaal: Gerrie van Zuuk geeft deze sportieve fitnesslessen vanaf het biljart."

Rondom het clubgebouw spelen de leden van deze veelzijdige buurtvereniging jeu de boules en doen ze aan klootschieten. "Verder worden er sportevenementen zoals de Formule I en voetbalwedstrijden in onze Loarkit gekeken. We treffen elkaar hier geregeld. Niet iedere bijeenkomst is voor iedereen geschikt, dat neemt niet weg dat ons buurtschap zeker wel erg hecht is."

Vanwege het aanstaande 40-jarig jubileum vinden er van april 2020 tot april 2021 diverse activiteiten plaats. Op de daadwerkelijke jubileumdag (24 april) wordt er een gezellige feestavond inclusief livemuziek gegeven. "Voorafgaand aan onze fietstocht op Hemelvaartsdag gaan we gezamenlijk ontbijten en er staat nog een evenement wood carving op stapel." Verder wil de buurtvereniging samen boerengolf doen en vindt er nog een keer een ladies night plaats. "En het eerste weekend van september wordt ons jaarlijkse Loarweekend gehouden. Je lees het: bij ons in 't Loar is genoeg te doen!"

Dennis Dekker
Meer berichten