Medewerkers van babygroepen KOM Kinderopvang halen certificaat

Regio - Alle pedagogisch medewerkers van de babygroep van van KOM Kinderopvang hebben hun certificaat behaald. Ze zijn op een training geweest die is gericht op de ontwikkeling van het pasgeboren kind.

Bij de kinderdagverblijven zijn speciale baby- (voor kinderen van 0 tot 2 jaar) en peutergroepen (voor kinderen van 2 tot 4 jaar). Kom is actief in Vaassen, Epe, Heerde en Wapenveld.

Voor de medewerkers van de babygroepen was er een incompany training ‘Hart voor baby’s’ georganiseerd. Tijdens deze training zijn er onderwerpen aan bod gekomen die speciaal zijn gericht op de ontwikkeling van het babybrein en hechting. Ook zaken rondom de zwangerschap en de latere gevolgen daarvan kwamen voorbij.

Pedagogisch medewerker Marie-José is enthousiast over deze training. "Het was een leerzame training waarbij we als babymedewerkers veel geleerd hebben. We hebben de ontwikkeling van de baby door middel van rollenspellen zelf kunnen ervaren. Dat was een mooie eyeopener. We hebben daarop ook een aantal aanpassingen doorgevoerd in onze babyhuiskamers om zodoende meer rust te creëren voor de baby. Dat is zeer positief."

Ook pedagogisch medewerker Angelique is enthousiast. "We hebben veel nieuwe dingen geleerd die we direct in de praktijk konden brengen. We voeren dit direct door bij onze babyopvang. Dat komt alle baby’s ten goede. Ook als collega’s onderling praten we elkaar bij en dragen we onze opgedane kennis over, daar zijn we erg blij mee."

Met deze training loopt KOM Kinderopvang vooruit op de verplichting vanuit de overheid. Pas vanaf 2023 is deze scholing verplicht voor pedagogisch medewerkers bij kinderdagverblijven. KOM Kinderopvang vindt scholing en ontwikkeling van medewerkers belangrijk. Omdat wij werken met een speciale babygroep, is het prettig dat de pedagogisch medewerkers van de babygroepen alvast een training speciaal voor deze kinderen hebben gevolgd.

Zo hebben de medewerkers vaardigheden opgedaan gericht op de fysieke en emotionele omgeving van de baby. Dit sluit aan bij de opvattingen van KOM Kinderopvang over hoe een kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Zie ook www.komkinderopvang.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden