Voorzitter Kees Hogink (links) samen met KWF coördinator Jan Puthaar en mascotte Sam tijdens de kickoff.
Voorzitter Kees Hogink (links) samen met KWF coördinator Jan Puthaar en mascotte Sam tijdens de kickoff. (Foto: Erik Peek)

Druk bezette aftrap SamenLoop voor Hoop in Heerde

HEERDE – Een groot aantal bezoekers kwam vrijdagavond naar dorpshuis De Heerd voor de Kickoff van de SamenLoop voor Hoop. Burgemeester Jacqueline Koops, tevens ambassadeur van de SamenLoop in Heerde gaf het startsein voor de derde editie van de SamenLoop voor Hoop die op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni in het Van Meurspark wordt gehouden.

De avond was een mix van inspirerende sprekers en muziek. Directeur Johan van de Gronden van KWF Kankerbestrijding vertelde aan welke projecten en onderzoeken het ingezamelde geld wordt besteed. Want meer onderzoek naar deze ziekte is nog steeds hard nodig, omdat 35 procent van alle kankerpatiënten overlijdt.

Ook ambassadeur van hoop, Dieke van Dijk, maakte diepe indruk. Zelf kreeg Dieke drie maal de diagnose kanker en nu staat ze aan de vooravond van een zware hartoperatie. "'Heb ik dan zoveel pech? Nee, ik heb juist heel veel geluk, want zonder al dat onderzoek was ik er allang niet meer geweest en dat geluk gun ik iedereen." Dieke werd vorig jaar door de American Cancer Society uitgeroepen tot Global Hero of Hope.

Ook een door Eva Kieskamp geschreven SamenLoop voor Hoop lied ging deze avond in première. Eva strijdt zelf wederom tegen kanker en haar inspirerende woorden werden door Henk van der Maten op muziek gezet. Dit lied zal de komende maanden het lijflied zijn van de SamenLoop Heerde.

Inmiddels hebben zich al 15 teams ingeschreven voor het 24 uur durend wandelevenement. De organisatie hoopt dat de komende periode nog veel meer teams zich zullen opgeven. "Vorm een team met buren, vrienden, familie of collega's en doe mee", luidde de oproep. 

Opgeven kan op www.samenloopheerde.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de teamavonden en het wandelevenement.

Meer berichten