Sander van Looy uit Epe gaat voetballen bij de Zweedse profclub Falkenbergs FF. Deze week ondertekent hij officieel het contract.                    (Foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl)
Sander van Looy uit Epe gaat voetballen bij de Zweedse profclub Falkenbergs FF. Deze week ondertekent hij officieel het contract. (Foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl) (Foto: )

Van Looy naar Falkenbergs FF

Sander van Looy uit Epe gaat voetballen bij de Zweedse profclub Falkenbergs FF. Deze week ondertekent de centrale verdediger officieel het contract.

Epe - De 22-jarige Epenaar is enorm blij dat hij in Zweden gaat voetballen. De afgelopen jaren waren namelijk best lastig voor deze talentvolle verdediger. "Ik heb in 2017 een jaarcontract getekend bij PEC Zwollle. Ik maakte mijn debuut, maar niet lang daarna raakte ik geblesseerd aan mijn schouder waarna een operatie volgde." Vanwege de maandenlange revalidatie, werd zijn contract bij PEC niet verlengd. Van Looy heeft het geloof in eigen kunnen echter nooit laten varen. Hij bleef sporten. "Ik wilde niet het risico lopen dat ik vanwege gebrek aan fitheid niet meer gezien werd door profclubs." Hij deed diverse voetbalstages bij clubs zoals Den Bosch en Top Oss. Hij speelde zichzelf weer in de kijker en vervolgens waren er in binnen- en buitenland clubs geïnteresseerd. Samen met zijn zaakwaarnemer (Geert Peeters) koos Sander uiteindelijk voor deze club in Zweden. "Dit niveau staat gelijk aan de eredivisie in Nederland. Ik heb hier een week meegetraind, maar voelde me meteen thuis." De centrale verdediger met voetballende kwaliteiten heeft de indruk dat hij perfect past binnen deze club. "Ik ben geweldig snel opgenomen door het hele team. Ik heb er dus enorm veel zin om hier te gaan voetballen. Ik hoop snel mijn debuut te maken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden