Op vrijdag 12 juni start in het Van Meurspark in Heerde de SamenLoop voor Hoop.  (foto: Benno Wonink)
Op vrijdag 12 juni start in het Van Meurspark in Heerde de SamenLoop voor Hoop. (foto: Benno Wonink) (Foto: Benno Wonink)

SamenLoop voor Hoop steunt lokale projecten

Heerde - Lokale projecten die kanker helpen voorkomen of die (ex-)kankerpatiënten en hun naasten ondersteunen, kunnen tot vrijdag 28 februari een aanvraag voro ondersteuning indienen bij de Samenloop voor Hoop in Heerde.

Tijdens deze 24 uurs wandelmarathon wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding ziet dat (ex-)kankerpatiënten en hun naasten veel baat hebben bij directe ondersteuning in de regio, zoals bijvoorbeeld een inloophuis biedt. Om zulke hulp te stimuleren, stelt KWF een deel van de opbrengst van de SamenLoop Heerde beschikbaar voor lokale projecten die kanker helpen voorkomen of die (ex-)kankerpatiënten en hun naasten ondersteunen. Voorbeelden van initiatieven die in aanmerking kunnen komen zijn schaduwdoeken voor schoolpleinen, een inloopavond voor mantelzorgers of de ondersteuning van een hospice.

Op vrijdag 12 juni start in het Van Meurspark in Heerde de derde editie van de SamenLoop voor Hoop. Een financieringsaanvraag indienen kan via www.samenloopvoorhoop.nl/lokale-projecten/.

Joop de Haan
Meer berichten