Het enthousiaste popkoor VocalLab oefent iedere donderdagavond in gebouw De Antenne in Epe. Achter de piano: dirigent Geert Topper.
Het enthousiaste popkoor VocalLab oefent iedere donderdagavond in gebouw De Antenne in Epe. Achter de piano: dirigent Geert Topper. (Foto: )

'VocalLab is een enthousiast popkoor'

Epe - De hand van de pianist annex dirigent gaat omhoog en zwiept vervolgens rakelings langs de piano. Ja, exact hier moet er een nieuwe zanglijn ingezet worden opdat er nog meer opbouw ontstaat, zo lijkt Geert Topper te willen zeggen. Het enthousiaste popkoor dat als een halve maan voor hem opgesteld staat, doet wat zijn hand vraagt. En als de laatste noten van de Stevie Wonder-klassieker Sir Duke geklonken hebben, dan stralen de leden van Popkoor VocalLab van oor tot oor. Dit hebben ze toch maar mooi voor elkaar gekregen...

(door Door Dennis Dekker)

Het koor repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de Antenne in Epe (de ruimte achter de Regenboogkerk aan de Beekstraat).

Inmiddels is een lijvig repertoire opgebouwd van zo'n veertig à vijftig nummers. Het zijn stuk voor stuk bekende popsongs, die allen uitgevoerd worden in een smaakvol jazzy arrangement. Of dat nu de Beatlesklassieker Ticket To Ride is, een bekende Nederpopkraker (Zij Maakt Het Verschil van De Poema's) of dat prachtige nummer van The Doors (Riders On The Storm), elke song wordt smaakvol aangeboden in een herkenbare glimmende VocalLab-wikkel. Toch is het af en toe best een uitdaging om die nummers helemaal perfect te krijgen, vindt Topper. "Dat heeft overigens niets met de zangkwaliteit van de leden te maken. Die is goed. Ik vind namelijk dat je wel een bepaald niveau moet hebben om met ons mee te doen."

Het zou allemaal nog beter klinken wanneer er nieuwe leden (mannelijke bassen of tenoren bijvoorbeeld) zouden aansluiten, aldus de dirigent. "Dat geeft ons enthousiaste popkoor nog meer body." Enthousiast dat is het koor zeker, zo blijkt wanneer de repetitie verder gaat. De leden swingen, ze laten zien dat ze er zin in hebben. Topper: "Dat is het allerbelangrijkste. Dit straalt ook af naar ons publiek, als we ergens een optreden verzorgen." De leden zelf geven ook aan dat ze toeleven naar die wekelijkse oefensessie. "We houden van zingen. We hopen dat, al dan niet met toevoeging van een simpel choreografietje, over te brengen."

Dennis Dekker
Meer berichten