Hersengymnastiek in Bloemfontein

Vaassen - In steunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat in Vaassen wordt iedere dinsdagochtend een bijeenkomst gehouden voor mensen die de hersenen willen trainen.

Het geheugen gaat als je ouder wordt vaak achteruit, maar dat is ook te vertragen of stoppen, bijvoorbeeld door te oefenen nmet hersengymnastiek.

Er worden quizjes en spelletjes gedaan, er wordt aandacht besteed aan taal, getallen en algemene kennis. Ook onderwerpen zoals bewegen en voeding komen voorbij. Herinneringen komen aan bod, maar ook nieuwe kennis wordt opgedaan. Dat alles om de hersenen te stimuleren soepel te blijven werken. Belangrijk is ook de gezelligheid. Er wordt (veel) gelachen, maar ook serieuze onderwerpen worden besproken.

De bijeenkomsten worden begeleid door vrijwilligers, maar iedereen heeft de mogelijkheid op eigen manier invulling te geven aan het programma. De bijeenkomsten zijn vrijblijvend, lid worden is niet nodig en deelnemers kunnen komen als ze daar zin in hebben..

De bijeenkomsten zijn op dinsdag van 10.15 tot 11.30 uur, deelname kost 2 euro inclusief koffie of thee. Voorafgaand kunnen deelnemers ook vanaf 9.30 uur aanschuiven bij de buurtkoffie in Bloemfontein.

Ook word er gezocht naar extra begeleiders voor deze activiteit, zodat de vrijwilligers kunnen rouleren.

Meer informatie via Karien van den Berg van Koppel-Swoe 0578 - 676767 of Désiree Damsté, begeleider van de hersengymnastiek 06 - 13070020.

Meert info via koppelswoe.nl/diensten/steunpunt-bloemfontein/

Joop de Haan
Meer berichten