Foto:

Minicamping Tesseplekke is ook Cittaslow

Veessen - Minicamping de Tesseplekke in Veessen is ook benoemd tot Cittaslow-supporter van de gemeente Heerde. Voor de benoeming kwam burgemeester Jacqueline Koops-Scheele bij de familie Tessemaker op bezoek.

Na een wandeling over de camping met inspirerende verhalen over het ontstaan en de ontwikkeling van de camping, werden het certificaat, het Cittaslowschild en een bos bloemen uitgereikt. Daarmee is de Tesseplekke officieel toegetreden tot het Cittaslow-supportersnetwerk van de gemeente Heerde.

"De beleving op de camping sluit erg goed aan bij de kernwaarden van Cittaslow", aldus burgemeester Koops-Scheele. "De familie Tessemaker zet zich in voor een schoner milieu en heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Ook ben ik onder de indruk van de vele faciliteiten die ze bieden. Al met al een mooie toevoeging aan ons supportersnetwerk."

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Het gaat hierbij om gemeenten met minder dan 50.000 inwoners.

Het Cittaslow-keurmerk betekent dat permanent gewerkt wordt aan bewustwording van identiteit en kwaliteit van leven. Vanuit de bewustwording kunnen kwaliteiten worden behouden en verder ontwikkeld.

Joop de Haan
Meer berichten