De huidige locatie van kledingbank De Cirkel. Deze ruimte werd belangeloos ter beschikking gesteld door bouwbedrijf Van Laar.
De huidige locatie van kledingbank De Cirkel. Deze ruimte werd belangeloos ter beschikking gesteld door bouwbedrijf Van Laar. (Foto: Kledingbank De Cirkel)

Kledingbank De Cirkel zoekt nieuwe huisvesting

Heerde - Kledingbank De Cirkel in Heerde is hard op zoek naar een nieuw pand. De gebruiksmogelijkheden van de huidige locatie (een ruimte aan de achterzijde van het gebouw van voormalig Van Setten&Van Loenen) voldoen niet meer en het is te klein.

“Dit is een noodkreet naar de gemeente Heerde en alle inwoners om ons te helpen andere goede huisvesting te vinden”, zegt secretaris Kees Hoogink van De Cirkel. “Het mooiste zou zijn, als Heerde over een plek zou kunnen beschikken waar de armoedebestrijding verzameld zit. Dus onderdak voor de kledingbank, voedselbank en andere groepen die zich bezig houden met armoedebestrijding en het voorkomen daarvan.”

Al enkele jaren draait kledingbank De Cirkel met succes in het centrum van Heerde. Het doel is bijdragen aan de circulaire economie door kleding door te geven aan mensen die in armoede zijn geraakt. Op deze manier heeft de Cirkel een goede plek gekregen in de armoedebestrijding binnen de gemeente.

Wie tips heeft kan die melden bij Kees Hoogink (secretaris) via hoogink@xs4all.nl

De kledingbank is iedere vrijdag geopend van 14.00 tot 16.30 uur en iedere eerste dinsdag van de maand van 18.30 tot 20.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden