Foto: Hans van de Vlekkert

John Hollander uit Epe benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Epe - John Hollander uit Epe is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Tom Horn. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van het Formulierenteam van de Stichting Koppel/SWOE, waar Hollander afscheid nam als vrijwilliger.

Het Formulierenteam bestaat uit vrijwilligers, die mensen in de gemeente Epe helpen met de administratie en het invullen van formulieren. Sinds 2011 is hij in het team actief geweest. Ook was hij meerdere jaren de drijvende kracht achter de organisatie van de Dag van de Mantelzorg.

Tijdens een periode van ruim twintig jaar was Hollander ook voorzitter van de toenmalige District Arbitrage Commissie van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Hij was medeontwikkelaar van de eerste opleidingen voor bondsscheidsrechters en zelf opleider en coach voor bondsscheidsrechterst. Ook had hij zelf een rol als bondsscheidsrechter en heeft het bondsscheidsrechters hockeyteam van de KNHB mede opgericht.

In het verleden was hij ook als vrijwilliger van de Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland. Hier zette hij zich in voor cliënten die niet voor zichzelf kunnen opkomen of die geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. En bij WSV Volleybalvereniging en EZC'84 heeft hij jarenlang mensen met een verstandelijke beperking begeleid.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden