Kinderen gaan onder leiding van Bakker Martijn zelf aan de slag in het Nederlands Bakkerijmuseum.
Kinderen gaan onder leiding van Bakker Martijn zelf aan de slag in het Nederlands Bakkerijmuseum. (Foto: )

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem heeft paasactiviteiten in krokusvakantie

Hattem - In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem kunnen bezoekers alvast inspiratie opdoen voor Pasen.

Tijdens de voorjaarsvakantie, regionaal verspreid over de periode van zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 februari, heeft het museum veel bakactiviteiten. Bakker Fred geeft tips voor een paasbrunch. Pasen is dit jaar op zondag 12 en maandag 13 april.

Tijdens zijn familievoorstellingen demonstreert Bakker Fred de fijne kneepjes van het vak. Met deeg, een schaar, een paar krenten en humor presenteert de bakker een scala aan paasbroodjes, zoals broodhaantjes, hazen en vogelnestjes.

Extra aandacht is er tijdens de voorjaarsvakantie voor de jeugd, die verkleed als bakker, uitgenodigd wordt om de theorie in praktijk te brengen. Onder leiding van Bakker Martijn en zijn team gaan ze zelf aan de slag. De kinderen mogen het resultaat mee naar huis nemen. Tenminste, als ze zo lang kunnen wachten.

Naast bakplezier wil het Nederlands Bakkerijmuseum ook kennis overdragen. Daarom is er voor de jeugd ook een educatieve speurtocht waarin de geschiedenis van brood en banket ruimschoots aan bod komt.

De openingstijden van het Bakkerijmuseum zijn in de krokusvakantie van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.bakkerijmuseum.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden