Foto: Peter Eekelder

Levend Landschap Hattem: informatieavond over biodiversiteit in eigen tuin

Hattem - Levend Landschap Hattem houdt woensdagavond 26 februari een informatieavond over biodiversiteit in eigen tuin.

Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere diersoorten. Tijdens de informatieavond geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) allerlei tips om bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving voor verschillende dieren. De avond start op 26 februari om 19.30 uur en wordt gehouden in Brasserie de Konijnenberg, Konijnenbergerweg 3 in Hattem. Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar. Aanmelden kan bij Christien van der Zwart van SLG via c.vanderzwart@landschapsbeheergelderland.nl. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden. Voorwaarde voor deelname is dat je inwoner van Hattem bent.

Deelnemers van deze avond krijgen ideeën aangereikt om de biodiversiteit in de eigen woonomgeving te verhogen. Hoe kun je zorgen voor voedsel, nest- en schuilgelegenheid voor wilde bijen, vlinders, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren? Hierbij ligt de focus op ecologisch beheer, aanplant van inheemse bomen en struiken en inzaaien.

Tijdens de avond passeren allerlei voorbeelden uit de praktijk, zowel gericht op grote als op kleine tuinen. Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kun je bijvoorbeeld bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen. Wil je iets doen voor hommels? Een hoop stenen die je langere tijd laat liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook allerlei kikkers vinden hier een geschikte schuilplek.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden