Sport

WomenOnWheels Heerde actief op de MTB

Heerde - The Battle, een rit van 55 km met ongeveer 500 hoogtemeters, door het prachtige natuurgebied deKroondomeinen, stond afgelopen zaterdag op het MTB-programma van Women on Wheels Heerde.

28 Vrouwen hadden zich verzameld op de parkeerplaats aan de Boshuisweg in Gortel.

Vanwege het grote aantal deelnemers werden de dames in drie groepen opgesplitst. Omdat de route niet gepijld is, gingen er per groep twee ride-leaders mee, die de deelneemsters goed in de gaten hielden en ze vlekkeloos door het bos heen navigeerden.

De sfeer was goed, het weer was perfect, de ondergrond subliem, kortom ideale omstandigheden voor een mtb-rit. 


Naast dit soort evenementen die bij WOW op haar Facebookpagina te vinden zijn, start WOW dit jaar ook met Start2Bike van de NTFU voor een zeker gevoel op je mountainbike. Veel vrouwen kopen vol enthousiasme een mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Mannen gaan meestal te snel en om alleen het bos in te gaan, is net een stap te ver. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en de MTB werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij vrouwen in vier trainingen meer controle over de fiets krijgen. Voor meer info, trainingsdata en aanmelding ga naar www.start2bike.nl.

Women On Wheels Heerde is een laagdrempelige fietsclub(racefiets/MTB) voor vrouwen uit Heerde en verre omgeving. Zowel voor de ervaren fietsster als de beginneling is er ruimte om mee te doen, en wordt er rekening gehouden met ieders niveau. Niet alleen de sportieve prestatie is belangrijk maar ook het sociale aspect en de gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel. We zorgen voor elkaar, enthousiasmeren en motiveren om vooral het beste uit jezelf te halen. Interesse om een keer mee te fietsen: brendaanen@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden