Organisatoren Marjolein Kroese en Nicole Kwakkel staan klaar voor de start. De tweede editie van de Urban Trail Run Epe vindt 4 april plaats.
Organisatoren Marjolein Kroese en Nicole Kwakkel staan klaar voor de start. De tweede editie van de Urban Trail Run Epe vindt 4 april plaats. (Foto: )

Tweede editie van Urban Trail Run Epe

Epe - De eerste editie van de Urban Trail Run Epe is een doorslaand succes. Talloze hardlopers rennen in januari 2019 een rondje van 5 kilometer. Extra aspect aan deze bijzondere hardlooptocht voor het goede doel? De route gaat door monumentale gebouwen en bedrijfspanden, door de Grote Kerk, de Eper brandweerkazerne en zelfs door het gemeentehuis. Logisch dat de organisatoren druk zijn met de voorbereidingen voor de tweede editie die zaterdag 4 april plaats gaat vinden. Een editie die ook nieuwe aspecten gaat krijgen. "Zo gaan we onder andere ook een 10 kilometer-route uitzetten." Een gesprek met Nicole Kwakkel (grand-café Cornelis) en personal trainer Marjolein Kroese (Lekker In Beweging).

(door Dennis Dekker)

Tijdens de eerste editie is er een bedrag van 1022,45 euro binnengehaald. Dat is verdeeld onder Jantje Beton en Epe Fietst Voor Water. "Geweldig om te zien dat dit de opbrengst was. Je bedenkt wat, maar je moet uiteindelijk maar afwachten of men meedoet. De opbrengst van de tweede editie is bestemd voor de Voedselbank Epe-Heerde." Het duo is al weer een tijdje bezig met de voorbereidingen voor de tweede Urban Trail Run Epe. "Met die langere afstand hopen we de doelgroep van deze ludieke hardloopwedstrijd te vergroten." Dit keer kunnen zich dus ook meer deelnemers inschrijven. "Daar waar er vorig jaar 125 personen meededen, gaan we nu voor 300 urban trail-runners. Kosten voor deelname bedragen 17,50 euro. Daarvoor krijg je naast een hapje en een drankje een uniek hardloopshirt."

Hoe meer deelnemers, hoe meer publiek. De dames hopen dat er zaterdag 4 april veel personen langs de route staan om aan te moedigen. "Want gejuich langs de route zorgt er bijna voor dat je gedragen wordt." Voor het gemeentehuis kan men weer meedoen aan een bootcamp-competitie. Deelname voor beide sportieve onderdelen van deze Urban Trail Run Epe is geheel voor eigen risico. De warming up van de Urban Trail Run begint om 13.00 uur. Vanaf 13.30 uur vertrekken de deelnemers per 10 minuten in kleine groepjes vanaf het start/finish-punt voor grand-café Cornelis.

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden