Anniek Stoker begint binnenkort met een baan bij Nationaal Fonds Kinderhulp. Over hulp gesproken: in maart gaat ze ook nog naar Lesbos.
Anniek Stoker begint binnenkort met een baan bij Nationaal Fonds Kinderhulp. Over hulp gesproken: in maart gaat ze ook nog naar Lesbos. (Foto: )

Bijzondere carrièreswitch: Van zwembad naar Fonds Kinderhulp

Epe - Ja, ook bij Anniek Stoker (37) uit Vaassen is een bijzondere carrièreswitch aanstaande. Na ruim 8 jaar als marketing- en communicatiemedewerker gewerkt te hebben bij zwembad De Koekoek in Vaassen gaat ze per 1 maart beginnen als eventmanager bij het Nationaal Fonds Kinderhulp in Deventer. "Heel eerlijk gezegd weet ik nog maar vrij weinig over mijn functie te vertellen. Behalve dan dat het bedrijf zich wat nadrukkelijker in de sociale sector bevindt." En laat juist dat aspect de aanleiding zijn voor een mooi interview.

(Door Dennis Dekker)

Vaassen - Het Nationaal Fonds Kinderhulp biedt financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren tussen de 0 en de 21 jaar die in armoede leven, vertelt Anniek. "Ik kende het bedrijf helemaal niet, maar toen ik via LinkedIn deze vacature langs zag komen, werd ik enthousiast. Ik wilde hier meteen meer van weten."

Als eventmanager gaat Anniek evenementen organiseren waarmee het Nationaal Fonds Kinderhulp geld binnenhaalt om de jeugd in Nederland te ondersteunen. Eén van de concrete projecten waar ze zich mee bezig gaat houden, is de Kinderhulp Held&Run die zondag 17 mei op het Grote Kerkhof in Deventer plaatsvindt. Kinderen gaan deze dag samen met een volwassen teamgenoot, de strijd aan met lastige obstakels. "Naast veel plezier maken, hopen we hiermee geld in te zamelen. Dat besteden we aan praktische zaken (zoals een fiets, een computer, of contributie voor een sportvereniging voor kinderen) uit gezinnen die minder te besteden hebben."

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. "Het Nationaal Fonds Kinderhulp wil iets voor hen betekenen." Iets voor anderen betekenen. Natuurlijk doe je dat als commercieel bedrijf zoals De Koekoek ook. "Begrijp me goed, ik heb daar een toptijd gehad. Ik had fantastische collega's, het was een geweldig bedrijf om voor te werken. Ik heb veel verschillende dingen gedaan, was uiteindelijk leidinggevende van de receptie en lid van het managementteam. Maar het begon tóch te kriebelen. Ik was toe aan iets anders."

Eind maart gaat Anniek overigens ook nog op een andere plek iets voor anderen betekenen. "Ik zag een tv-programma over Steffi de Pous. Zij is op Lesbos een organisatie gestart genaamd Because We Carry. Daarmee helpt ze de vluchtelingen die daar de afgelopen periode op dat eiland zijn aangekomen." Inmiddels gaat er wekelijks een team van Nederlandse vrijwilligers naar het Griekse eiland toe. "Ik dacht: dát wil ik ook."

Die wens wordt binnenkort werkelijkheid. Anniek gaat van 28 maart tot en met 6 april. "We helpen onder andere om het afval rondom hun kampement Moria op te ruimen en eten, tenten en kleren uitdelen. Dat doen we met een glimlach. Zodat we naast spullen ook liefde en hoop aan de vluchtelingen geven." De afgelopen maanden organiseerde Anniek diverse acties waarmee ze geld inzamelde. Ze haalde al ruim 1500 euro op. "Wil je ook geld storten? Dat kan via bankrekening NL05ABNA388036."

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden