Voerman Museum Hattem start crowdfunding voor 'Armoede'

Voor dit werk 'Armoede' van Jan Voerman senior is het Voerman Museum Hattem gestart met een crowdfundingsactie.
Voor dit werk 'Armoede' van Jan Voerman senior is het Voerman Museum Hattem gestart met een crowdfundingsactie. (Foto: Voerman Museum Hattem)

Hattem - Het Voerman Museum Hattem is een crowdfundingsactie gestart om de aankoop mogelijk te maken van het werk 'Armoede' van Jan Voerman senior.

'Armoede' is op het moment in het Hattemse museum te bekijken, waar het hangt als onderdeel van de wisseltentoonstelling 'In Vervoering van Voerman'. 'Armoede' is voor deze tentoonstelling in bruikleen gegeven door een particuliere eigenaar, die het werk wel aan het Voerman Museum Hattem wil verkopen. Om de financiële middelen te verkrijgen hoopt het museum interesse bij het publiek hiervoor te verwerven. Bovendien heeft het museum goede hoop dat de 'Vereniging Vrienden van het Voerman Museum Hattem' een substantiële bijdrage aan de aanschaf kunnen leveren.

Wanneer het lukt om 'Armoede' aan te kopen is dat het tweede werk van Voerman senior binnen korte tijd, dat het museum aan de collectie kan toevoegen. Enkele weken geleden werd op een veiling in Zweden 'De Schoenlappers' gekocht door bestuurslid Bertus van't Holt, die het werk aan het museum in bruikleen heeft gegeven. Net als 'De Schoenlappers' is 'Armoede' een werk dat Jan Voerman senior aan het begin van zijn schildersloopbaan maakte, in de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Het gaat in beide gevallen dus om werken die je 'vroege Voermannen' zou kunnen noemen. 

Wie meer wil weten over de crowdfundingsactie, of misschien zelf wil bijdragen aan de verwerving van 'Armoede' kan contact opnemen met het museum per email via info@voermanmuseumhattem.nl of bellen met 038 - 444 28 97. 
 

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden