De overwinning was uiteindelijk voor het ZGA team met 25-23 en daarmee de winst van de 37e Nacht van Welsum.
De overwinning was uiteindelijk voor het ZGA team met 25-23 en daarmee de winst van de 37e Nacht van Welsum. (Foto: )
Sport

Smash.nl wint 37ste editie Nacht van Welsum

Welsum - Smash.nl, dit jaar spelend onder de naam Team Erveweg fka Smash, heeft zaterdag het jaarlijkse recreatieve volleybaltoernooi De Nacht van Welsum gewonnen. Voor de 37e keer stond dorpshuis De Bongerd in het teken van dit spektakel, waarbij de deelnemende teams bestaan uit vrienden, collega’s, buurtgenoten en familieleden. Dit jaar hadden zich elf teams aangemeld, inclusief de winnaar van 2019, Smash.nl, dit jaar spelend onder de naam Team Erveweg fka Smash.

In twee verschillende poules werd gestreden om de plekken die recht gaven tot de halve finales. Er werd goed gevolleybald en het was tot op het laatst spannend wie naar de volgende ronde zouden gaan. De poulewinnaars ZGA team en Team Erveweg fka Smash en de nummers twee Volleyfreaks en BAATTA plaatsten zich voor deze halve finales.

Het waren mooie wedstrijden, waarin goed gevolleybald werd. ZGA Team en Team Erveweg fka Smash kwamen pas na een beslissende derde set als winnaars uit de bus en plaatsten zich voor de finale.

De strijd om de derde en vierde plaats werd gespeeld tussen Volleyfreaks en BAATTA. Dit laatste team veroverde verdiend het brons.
De finale werd dus gespeeld tussen ZGA-team en Team Erveweg fka Smash, dezelfde finalisten als vorig jaar.

De eerste set werd door Team Erveweg fka Smash gewonnen met 25-21. ZGA team gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. Het was erg spannend in de tweede set, met mooie rally’s, waarbij ZGA team de setwinst pakte met 25-23. Een beslissende derde set was nodig, waarin het spel op en neer golfde.

De overwinning was uiteindelijk voor het ZGA team met 25-23 en daarmee de winst van de 37e Nacht van Welsum. De door de firma Veldwijk Sportprijzen beschikbaar gestelde wisselbeker gaat voor een jaar naar Apeldoorn.
Het team Jong Gelre 2 kreeg als aanmoedigingsprijs een aantal diner-bonnen beschikbaar gesteld door Kriebelz.
WapenveldmeetsWelsum won het dartstoernooi.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden