Foto:
Sport

Jeugd Taekwon-Do naar De Koekoek in Vaassen

Vaassen - Taekwon-Do School Martowirono verzorgt vanaf donderdag 5 maart haar lessen voor de jeugd (kinderen van 5 tot en met 12 jaar) in sportcentrum De Koekoek aan de Koekoeksweg 24 in Vaassen.

De lessen zijn van 17.30 tot 18.30 uur. Op donderdag 5 maart vindt een Open Les plaats. Een aantal hoger gegradueerde leerlingen zal een aantal facetten van het Taekwon-Do demonstreren.

Na een jaar Taekwon-Do lessen te hebben verzorgd in gymzaal De Oosterhof, wordt dit nu vervolgd in een modernere, meer centraal gelegen en (daardoor) een betere te bereiken locatie. De instructeurs van Taekwon-Do School Martowirono hopen hierdoor nog meer kinderen kennis te laten maken met de Koreaanse zelfverdedigingssport. Een karaktervormende sport, waarbij doorzettingsvermogen en sportiviteit hoog in het vaandel staan.

De kinderen krijgen spelenderwijs en op een verantwoorde manier de grondbeginselen van het Taekwon-Do aangeleerd. Bewegen, samenwerken en verantwoordelijk zijn voor elkaar, zijn elementen die typerend zijn voor deze lessen. De kinderen leren elkaar te respecteren en op een sociale manier met elkaar om te gaan.

Door regelmatige beoefening van Taekwon-Do worden niet alleen je verdedigingscapaciteiten ontwikkeld. Je verbetert ook je motoriek en de algehele lichamelijke conditie. Zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, respect en discipline zijn waarden die centraal staan in de Taekwon-Do beoefening. Discipline en plezier gaan dan ook heel goed samen.

Meer informatie via www.tkdweb.nl of www.facebook.com/tkdweb

Joop de Haan
Meer berichten