Coronavirus

Groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen uitgesteld tot najaar 2020

Regio - GGD Noord- en Oost-Gelderland onderbreekt vanaf maandag 16 maart het Rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen in de 21 gemeenten in de regio.

Het vaccineren was in deze regio in Hattem op dinsdag 31 maart en in Heerde op dinsdag 7 april.De BMR/DTP en HPV-vaccinaties worden verplaatst naar het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties gaan wel door maar op kleinere schaal en op een ander moment.

Reden hiervoor is dat de GGD alle capaciteit nodig heeft voor de inzet tegen het coronavirus. Ook geeft de GGD gehoor aan de oproep met niet meer dan honderd mensen tegelijk op één locatie te zijn. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties zijn standaardvaccinaties die uitgesteld kunnen worden tot het najaar. De meningokokkenvaccinaties horen bij een uitbraakmaatregel, daarom worden deze vaccinaties nog wel gegeven. Voor de meningokokkenvaccinaties stelt de GGD wel een nieuwe planning en werkwijze op, deze vaccinaties vinden in ieder geval plaats vóór juli.

Reguliere spreekuren en individuele vaccinaties voor 0- tot 4-jarigen gaan wel door. Meer informatie via de lokale JGZ 0-4 afdeling. De kinderen en hun ouders/verzorgers krijgen bericht over de nieuwe vaccinatiedata.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden