Coronavirus

Diensten Hervormde Gemeente gaan niet door, preken online wel te volgen

Wapenveld - De diensten van Hervormde Gemeente aan de Kerkstraat in Wapenveld gaan zondag 15 maart niet door omdat de diensten door meer dan 100 mensen worden bezocht. De voorgangers houden hun preek via de kerkradio en internet. 

Eén van die maatregelen van de overheid is dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen dienen te worden afgelast, ook kerkdiensten. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart. 

De kerkenraad Hervormde Gemeente aan de Kerkstraat in Wapenveld heeft met het oog op het welzijn van de gemeente en van het dorp besloten gevolg te geven aan de maatregelen van de overheid. "Dit is een ingrijpend besluit, dat we niet gemakkelijk hebben genomen, biddend om wijsheid en gehoor gevend aan de dringende oproep van de overheid", aldus de Hervormde Gemeente in een verklaring. 

Wél zal zondag om 9.30 uur ds. P. de Jager zijn preek via internet en via de kerkradio houden. Hetzelfde geldt voor de middagdienst van 14.30 uur; dan zal ds. Gerling zijn preek houden.

Over de kerkdiensten van de komende weken en over andere kerkelijke bijeenkomsten, zoals catechisatie, clubs en verenigingen, kan men de website www.hervormdwapenveld.nl raadplegen. 

Meer berichten