Steven Geerts is één van de drie logees bij boerin Annemiek. De BZV-deelneemster twijfelt hardop of ze gevoelens heeft voor de kandidaten.
Steven Geerts is één van de drie logees bij boerin Annemiek. De BZV-deelneemster twijfelt hardop of ze gevoelens heeft voor de kandidaten. (Foto: Dennis Dekker)

Valt boerin Annemiek voor Epenaar?

Steven Geerts: 'Ik begin wat verliefde gevoelens te ontwikkelen'

Door Dennis Dekker

Als je begint aan een serie, dan moet je die ook afmaken. Zo dacht ik de afgelopen dagen. Ondanks deze visie, heb ik vanmiddag nog wel even getwijfeld. Wie zou er eigenlijk behoefte hebben aan een verslag van een televisieprogramma waaraan een Epenaar meedoet, nu het coronavirus de samenleving volledig in zijn greep lijkt te hebben? Toch ga ik het wel doen. Juist in deze tijden wil je ook berichtgeving blijven maken die net even wat luchtiger is. Niet vanwege naïviteit, want de situatie is natuurlijk zeer ernstig en er is vast wel wat belangrijkers te melden. Toch zoekt menigeen in deze tijden ook naar ontspanning. En die is perfect te vinden bij een programma over de liefde zoals Boer Zoekt Vrouw.

EPE - Die liefde lijkt zeker te zijn ontstaan bij Epenaar Steven Geerts. Dat zie je in zijn ogen. Maar hij meldt het ook heel eerlijk voor de snorrende camera's. "Stiekem zijn er bij mij inmiddels een beetje verliefde gevoelens ontstaan." Toch weet de Epenaar natuurlijk niet of boerin Annemiek daar hetzelfde over denkt. Aan diezelfde camera's vertrouwt zij toe dat er qua liefde nog wel iets moet gebeuren. Daarom is ze de afgelopen tijd ook niet heel erg met haar logeerweek bezig geweest. "Ik had heel graag gewild dat ik al eerder zou weten: 'dát is hem'. Maar dat is helaas nog niet gebeurd. Het zal de komende dagen vast heel gezellig worden, maar ik hoop echt dat het verliefde gevoel bij mij komt. Wie weet slaat de vonk nog over."

De drie laatste kandidaten mogen een paar dagen bij boerin Annemiek op de boerderij verblijven. Steven meldt zich als eerste. Wederom een cadeautje, wederom de nodige hoffelijkheid. Annemiek lijkt dat zeker te waarderen. Toch valt er niet lang na het uitpakken van het cadeautje ook al een pijnlijke stilte. Daar zitten ze dan; tegenover elkaar aan de keukentafel. Zoekend naar woorden. Als de andere twee heren (waaronder Erik Braat uit Wenum-Wiesel) ook aangekomen zijn, wordt het trio rondgeleid op de boerderij. Wanneer Annemieks vader aanschuift, lijkt Erik door zijn talloze verhalen over paarden ineens meer aandacht te krijgen. Maar daar denken Steven en de andere kandidaat Jelte toch duidelijk ander over. "De liefde is meer dan alleen maar een gesprek", meldt één van hen terloops doch treffend.

Loodgieter

Wanneer 's avonds het melken van de koeien begint, is Steven degene die zich het meest op de achtergrond houdt. "Ik kijk de kunst eerst een beetje af", lacht hij. Annemiek heeft daar geen problemen mee. Sterker, de liefde voor het boerenleven is wat haar betreft geen must. "Als één van hen morgenochtend wat langer wil blijven liggen, dan scoort diegene sowieso geen minpunten." Boerin Annemiek geeft aan het belangrijk te vinden dat haar partner in spé vooral een eigen leven heeft. "De vrouw van de loodgieter gaat toch ook niet mee naar z'n werk?" Daarmee zijn Stevens kansen zeker nog niet verkeken. Volgende week zondagavond volgt een nieuw keuzemoment voor de BZV-deelnemer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden