De vijfde Daendelslezing in Hattem is voorlopig uitgesteld. (foto: Voerman Museum Hattem)
De vijfde Daendelslezing in Hattem is voorlopig uitgesteld. (foto: Voerman Museum Hattem) (Foto: )
Coronavirus

Vijfde Daendels-lezing Hattem wordt uitgesteld

De Commissie Daendels heeft besloten om de vijfde Daendelslezing in Hattem, die stond gepland voor vrijdag 20 maart, uit te stellen.

Hattem - Het lijkt de commissie verstandig om, gezien de problemen met het corona-virus en het toenemend aantal besmettingen in Nederland, de bijeenkomst later dit jaar te houden op een nader te bepalen datum.

Voor de vijfde Daendels-lezing in de Grote of Andreaskerk in Hattem, was dr. Diederick Slijkerman (1969) als spreker uitgenodigd. Slijkerman is historicus, jurist en theoloog en geniet vooral bekendheid als auteur over de politieke geschiedenis.

Hij zou een lezing houden over Gijsbert Karel van Hogendorp (1762-1834), een leidende figuur uit het kamp der Oranjegezinden. Van Hogendorp was destijds een van de grote tegenstanders van de Hattemse patriot Herman Willem Daendels.

De Commissie Daendels vindt het niet verantwoord om onder de huidige omstandigheden een bijeenkomst in de Grote of Andreaskerk te houden, waar vele belangstellenden op af zullen komen.

Fotobijschrift

Joop de Haan
Meer berichten