Foto:
Coronavirus

Oproepen en inzameling beschermingsmiddelen Koppel-Swoe

Epe - Koppel-Swoe heeft alle activiteiten ook geannuleerd. Dat vraagt een nieuwe aanpak. Bekeken wordt welke behoefte er is.

Huisbezoeken van het Formulierenteam, de cliëntondersteuners, Welzijn op recept en de VoorleesExpress gaan over in telefonisch contact. Ook is er veel telefonisch contact met nieuwkomers. Koppel-Swoe wil er zeker van zijn dat alles ook bij hen duidelijk is en biedt hulp waar nodig.

Inwoners van Epe waar vanuit verschillende diensten al contact mee is, worden telefonisch benaderd om te vragen hoe het met hen gaat en of ze ergens hulp bij kunnen gebruiken. Daarbij starten Koppel-Swoe met belcirkels tussen mensen onderling.

Veel mensen willen wat voor een ander willen betekenen. Vanuit Koppel-Swoe en EpeDoet! wordt verbinding gelegd tussen hulpvraag en hulpaanbod. Zo bellen er mensen met elkaar en doen mensen boodschappen voor elkaar. Duurzaam contact wordt gestimuleerd. 

Koppel-Swoe komt graag in contact met mensen die geholpen moeten worden. Koppel-Swoe is zelf actief hulpvragen aan het inventariseren. Dat gebeurt via de netwerken in de wijken en samenwerkingspartners, zoals het Rode Kruis.

Koppel-Swoe roept mensen op om in de eigen straat te kijken of iemand hulp nodig heeft. 

Inzameling bescherminsmiddelen

Ook is Koppel-Swoe met een inzameling gestart van beschermingsmiddelen, lanelijk is daar en tekort aan. Samenwerkingspartners hebben Koppel-Swoe gevraagd om mee te helpen om spullen te verzamelen. De zorgorganisaties zorgen onderling voor een verdeling.

Er wordt gevraagd om spatbrillen: vuurwerkbrillen/afsluitbare brillen. Deze kunnen worden gedesinfecteerd, gewone brillen volstaan niet. En schorten met lange mouw met PE-coating, halterschort met PEcoating.

Bij maskers gaat het om een FFP1 en FFP 2 masker mét CE keurmerk, chirurgische, platte mondmaskers geven niet voldoende bescherming. En plastic handschoenen.

Er zijn buiten tassen en boxen neergezet waar spullen worden verzameld. Ga niet naar binnen en houd voldoende afstand van elkaar bij inzamelpunten.

In Epe is dat bij Kindercentrum Kierewam, Kerkenveld 10-12 en Kindercentrum Kanjers, int Crusiusweg 14.

In Oene: Kulturhus, ingang achterzijde (bij parkeerplaats).

Emst: De Hezebrink, Dominee van Rhijnstraat 69. 

Vaassen: Triton, Jasmijnstraat 36 en Bloemfontein, Wetstraat 12.

Voor vragen of meer informatie neem contact op met Koppel-Swoe via 0578 67 67 67 of info@koppelswoe.nl Kijk ook op www.koppelswoe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden