Is Steven Geerts uit Epe volgende week nog één van de mannen waar BZV-deelnemer Annemiek haar avontuur mee voort wil zetten?
Is Steven Geerts uit Epe volgende week nog één van de mannen waar BZV-deelnemer Annemiek haar avontuur mee voort wil zetten? (Foto: Dennis Dekker)

Wordt Steven uit Epe weggestemd?

Annemiek: 'ik
heb minder gespreksstof met hem'

Door Dennis Dekker

Eén scene is cruciaal in deze aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Boerin Annemiek gaat naar bed en haar drie geselecteerde heren blijven gedrieën nog even een potje kaarten aan de keukentafel. Epenaar Steven Geerts vraagt het zichzelf hardop af: "Heeft hij harten, of heeft hij geen harten?" Deze uitspraak lijkt bijna wel de voorbode van zijn eigen gebroken hart te worden. Deel 4 van deze serie.

EPE - Terwijl er vorige week toch nog een duidelijke klik tussen Annemiek en Steven te zien was, is daar deze editie maar weinig van over. De Epenaar doet er niettemin alles aan om zijn beste beentje voor te zetten. Voor dag en dauw serveert hij voor iedereen een kopje koffie in de melkput van Annemieks stal. Haar ietwat kille reactie: "Dit is wel sterke koffie, trouwens!" Zijn reactie: "Ja, maar dat is ook om goed wakker te worden."

Catan

Voor het kaartspelletje pesten van de avond daarvoor, waren de vier eerst nog het gezelschapsspel Catan aan het spelen. Zo'n spelletje vindt boerin Annemiek wel prettig. "Dan hoef je ook niet alleen maar in gesprek te zijn." Lekker iets doen en ondertussen elkaar beter leren kennen: dat is haar aanpak. Daarbij vertelt ze en passant ook dat ze met Steven minder gespreksstof heeft. "Dat vind ik lastig." De andere twee deelnemers (Erik Braat uit Wenum-Wiesel en de Fries Jelte) lijken deze aflevering juist wel wat dichter naar de boerin toe te groeien. "Ik voel me wel goed hier", meldt Jelte zelfverzekerd. Annemiek over hem? "Jelte wil alles aanpakken, hij vindt het volgens mij ook wel leuk hier." Maar of ze écht gevoelens voor hem heeft? Dat blijkt nergens uit. Ook Erik Braat voelt zich op zijn gemak bij Annemiek. "Ik voel wel een klik met haar. Bij dat gevoel zit ook wel een soort kriebeltje. Dat wordt wel steeds meer bevestigd." Annemiek over Erik? "Het werkt wel fijn. Erik is lekker rustig. Het is echt bizar hoeveel wij gemeen hebben." Maar of ze echt verliefd op hem is? Ook dat is niet echt te merken.

Tijdens het scheren van de koeienstaarten, krijgt boerin Annemiek onverhoopt het scheerapparaat tegen haar voorhoofd. Steven Geerts is degene die het eerst reageert. Dit terwijl hij een stuk verder aan het werk is. "Je krijgt een aardige bult. Je zult jezelf er wel geen tijd voor gunnen, maar ik zou het wel even koelen als ik jou was." Of en hoe ze zijn zorgzame, sociale reactie waardeert, wordt niet duidelijk. Uiteindelijk luistert Annemiek wel naar hem, want even later staat de vrouwelijke deelnemer van Boer Zoekt Vrouw toch met een doek met ijs tegen haar voorhoofd. Haar tip: "Doen jullie wel even voorzichtig met die koe?" Het daadwerkelijke keuzemoment voor de eerste afvaller bij boerin Annemiek ligt pas in de uitzending van volgende week. Helemaal zeker weten, doet deze verslaggever het natuurlijk niet. Maar toch lijkt het er op dat de Epenaar volgende week niet meer in Boer Zoekt Vrouw zit. Mocht dit onverhoopt een verkeerde conclusie zijn, dan meld ik me uiteraard graag weer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden