De winkeliers hopen dat zoveel mogelijk inwoners van de lijst zullen gebruiken om zo de lokale middenstand actief te houden.
De winkeliers hopen dat zoveel mogelijk inwoners van de lijst zullen gebruiken om zo de lokale middenstand actief te houden. (Foto: )
Coronavirus

Hattem Bezorgt: boodschappen doen vanuit huis tijdens coronacrisis

Hattem - De Hattemse winkeliers bieden vanaf maandag 23 maart een bestel-en-bezorgservice aan. Inwoners van het Hanzestadje die door het coronavirus thuiszitten, kunnen vanaf dan hun boodschappen telefonisch bestellen bij hun favoriete winkels. De Hattemer ondernemers willen er ook in deze tijd zijn voor alle bestaande en nieuwe klanten.

Als je de deur niet meer uit kunt, zoals nu in de coronacrisis, vallen de dagelijkse contacten weg. Voor veel Hattemers hoort een bezoekje aan een of meer vertrouwde winkels in de binnenstad daar gewoon bij.

De winkeliers van Hattem, die bekend staan bekend om hun persoonlijke contact en prima service, willen ook in deze tijd het contact met hun klanten behouden.

Om dat te realiseren start vanaf maandag 23 maart ‘Hattem Bezorgt’, een bel-en-brengservice.

Inwoners van Hattem kunnen de ondernemers van hun keuze bellen voor een bestelling.

Wanneer de artikelen voorradig zijn, worden deze, na betaling, ‘s middags bezorgd. Wie iets nodig heeft, kan tot 12.00 uur een bestelling doorgeven. De bestellingen worden tussen 16.30 en 19.00 thuis voor de deur afgeleverd. De winkeliers en de bezorgers werken daarbij volgens de RIVM richtlijnen.

Elders in deze krant zijn de namen en nummers van de deelnemende ondernemers te vinden.

"Een lijstje om uit te knippen en op te hangen", aldus Klaas van Dieren, voorzitter van de Hattemer Vereniging van Ondernemers (HAVO).

Van Dieren vervolgt: "Het balletje begon te rollen toen diverse initiatieven samen kwamen. Afgelopen weekend hebben we het verder uitgewerkt. Wat ons betreft een perfect staaltje van ‘Samen Hattem’.”

Het bezorgwerk wordt klimaatneutraal uitgevoerd door vrijwilligers, waaronder jongeren vanuit de SWH, een inwoner die aanbood om dagelijks een uurtje bestellingen voor winkeliers rond te bakfietsen en een groeiend aantal Hattemers.

De winkeliers hopen dat zoveel mogelijk inwoners van de lijst zullen gebruiken om zo de lokale middenstand actief te houden. Maar bovenal willen ze dat iedere Hattemer kan blijven genieten van het Hattems winkelaanbod.

Dus Bel en Bestel bij de de eigen ondernemers en houd de winkels open.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden