Foto:

Subsidie voor bewuster omgaan met water

Regio - Waterschap Vallei en Veluwe stelt subsidie beschikbaar voor initiatieven waardoor inwoners bewuster omgaan met water.

Door de klimaatverandering zijn er vaker hogere temperaturen, droge periodes en piekbuien. "Samen kunnen we in actie komen om die effecten van de klimaatverandering op te vangen", aldus het waterschap. 

Met gemeenten treft het waterschap veel maatregelen in de openbare ruimte. Omdat ook in particulier eigendom maatregelen nodig zijn, wil het waterschap initiatieven van inwoners stimuleren. Zowel in stedelijk gebied als in landelijk gebied. 

"Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de vaak versteende stedelijke gebieden klimaatbestendiger en daarmee leefbaarder gemaakt worden. In het landelijk gebied kunnen landbouwers en inwoners een bijdrage van het waterschap krijgen als zij maatregelen realiseren die helpen het water vast te houden of de waterkwaliteit in kleine sloten te verbeteren." 

Meer informatie over de mogelijkheden voor een bijdrage van het waterschap is te vinden op www.vallei-veluwe.nl/subsidie

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden