Foto:
Coronavirus

Tactus Verslavingszorg heeft laagdrempelige advieslijn tijdens coronacrisis

Regio - Om cliënten, naasten en zorgprofessionals tijdens de coronacrisis extra te ondersteunen heeft Tactus Verslavingszorg vanaf maandag de Tactus Advieslijn geopend. 

Op een laagdrempelige manier kan men via deze telefoonlijn in contact komen met een Tactus-medewerker, die kan meedenken over problemen of moeilijke situaties over het gebruik van middelen als alcohol, drugs en medicijnen en zaken als (online) gokken, gamen en beeldschermgebruik. Zeker nu in deze tijd middelengebruik en verslavingsgedrag extra kan opspelen.

Niet alleen mensen die door het coronavirus veel thuiszitten, kunnen terecht met vragen rondom gebruik, maar ook naasten die vragen hebben of zich zorgen maken over het middelengebruik of het verslavingsgedrag van vrienden of familieleden. De advieslijn is beschikbaar voor iedereen die advies nodig heeft rondom dit thema, zo ook zorgprofessionals die tegen problemen aanlopen en hierbij ondersteuning behoeven. Medewerkers denken mee, bieden consultatie en verwijzen eventueel door naar een (online) behandelaar. 

De Tactus Advieslijn is beschikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur en is bereikbaar via het centrale nummer van Tactus: 088 382 28 87.

Meer berichten