'Zonnestraaltjes' tijdens coronacrisis: wat te denken van de vele thuisbestellingen? Zie hier Selina Sercanyan die voor Bij Ons bestellingen bezorgt.
'Zonnestraaltjes' tijdens coronacrisis: wat te denken van de vele thuisbestellingen? Zie hier Selina Sercanyan die voor Bij Ons bestellingen bezorgt. (Foto: Dennis Dekker)
Coronavirus

'Zonnestraaltjes' tijdens coronacrisis

Epe - Oké, het is best even zoeken. Maar her en der zijn er toch echt wel enkele kleine zonnestraaltjes te vinden in de gigantische wervelstorm die coronacrisis heet. Wat te denken van het initiatief #kooplokaal? Of de vele thuisbestellingen waarmee diverse horecaondernemingen verrast worden? Of die prachtige berenjacht die lokaal door Astrid van Marsbergen uit Epe is opgepakt?

(door Dennis Dekker)

Astrid, zelf leerkracht in het basisonderwijs, meldde vorige week in de Corona-Hulpgroep Gemeente Epe dat het wellicht een idee was om ook in de gemeente Epe aan te haken bij een project dat elders in de wereld al viraal ging. "Er wordt gevraagd om een teddybeer zichtbaar aan je raam te zetten. De kinderen proberen die beren vervolgens te spotten. Het maakt hun wandeling veel leuker."

 Inmiddels zijn er vele Epenaren die hier gehoor aan gegeven hebben aan deze zogenaamde 'berenjacht'. In diverse buurten in de gemeente zijn al beren achter ramen te ontwaren. Aangezien een wandeling met het gezin in open lucht nu nog mogelijk is, gaan best veel gezinnen wandelen. Uiteraard met inachtneming van de duidelijke regels die er door de RIVM en overheid gesteld zijn aan het naar buiten gaan en de afstand die je moet nemen ten opzichte van elkaar.

Een ander initiatief dat door de diverse ondernemersverenigingen in de vier dorpen in Epe van harte wordt ondersteund is de hashtag 'kooplokaal'. "Steun de ondernemers, waar dat kan en #kooplokaal." En misschien nog wel beter? Laat het voor alle veiligheid bezorgen. Deze bezorgactie heeft bij diverse horecagelegenheden en andere winkels in de gemeente voor hernieuwde ondernemersenergie gezorgd. Zo meldt René Poppema van Brasserie Bij Ons in Epe dat hij verrast en eveneens enorm blij is met al die Epenaren die nu hun maaltijden bij hem bestellen. "Het is geweldig om te ervaren dat onze gasten ons ook in deze moeilijke tijd steunen door thuis uit eten te gaan."

Ook het Veluws Eethuis in Wissel en Cornelis in Epe hebben onder meer speciale bezorg- en afhaalmenu's in het leven geroepen waar enorm veel van gebruik gemaakt wordt. Afgelopen zaterdagavond was het druk bij Cornelis. Om de stroom van klanten die hun bestelling kwamen afhalen veilig van dienst te zijn, was er een heus parcours afgezet in het normaal zo drukke grand-café aan de Markt in Epe. Die werd onderbroken door stoelen die ver uit elkaar stonden opdat iedereen veilig kon blijven wachten op hun bestelling. Wanneer de bestelling klaar was, werd deze bij een heuse tijdelijke afhaaltafel achterin het etablissement neergezet. Top voor elkaar. 

Helemaal wanneer je er nog een fles wijn van de lokale slijterij Wijnkoperij Kroese bij had geselecteerd. Op de Facebookpagina wwww.facebook.com/winkeleninepe is een hele reeks ondernemers genoemd die ook bezorgen. Zo zie je maar: ondernemerschap komt altijd terug. Zelfs in een crisistijd als deze.

Dennis Dekker
Meer berichten