Yogales geven, masseren en rust genereren. Het zijn de essentiële aspecten waar het eigen bedrijf van Eline Gerrits om draait.
Yogales geven, masseren en rust genereren. Het zijn de essentiële aspecten waar het eigen bedrijf van Eline Gerrits om draait. (Foto: Dennis Dekker)

Eline's cadeaus voor lichaam en geest

Epe - Je zal vlak voor de coronacrisis maar een carrierèswitch hebben gemaakt. Dan heeft je nieuwe baan wel een heel vreemde start. En dat is natuurlijk helemaal het geval wanneer je gekozen hebt voor een functie als zzp'er.

(door Dennis Dekker)

Eline Gerrits (33) uit Epe bijvoorbeeld, werkte jaren achtereen in diverse kledingzaken. "Ik wilde iets praktisch doen. Waar contact met mensen ook zeer belangrijk was. Daarbij ben ik liefhebber van mooie kleding."

Toch miste er 'iets' in haar leven. "Ik voelde aan alles dat ik ik op een andere plek misschien meer thuis zou zijn. Maar waar?" Tijdens één van haar 'talloze baantjes' gaf ze massages in een wellnesscentrum. "Het is erg bijzonder om te zien wat een massage met mensen kan doen. Daarbij werd ik er zelf altijd erg rustig van." Want Eline noemt zichzelf 'af en toe best wel druk'. Dus ze zocht naar werk of een hobby waarbij die spanning weggenomen werd. Naast dat masseren, kwam er nog iets in haar leven waar ze rustig van werd. "Ik ging op yoga. Ik had het voordien nooit gedacht, maar ik merkte direct: yoga is een cadeau voor lichaam en geest." 

Ze ging op les, maar wilde meer. Haar passie voor yoga groeide uit tot iets veel betekenisvollers. Ze volgde in haar eigen tijd een opleiding tot yogadocente bij Ron van der Post uit Nijmegen. Begin dit jaar nam Eline de stap om als zzp'er aan de slag te gaan. Haar bedrijf heet Bij Eline Yoga & Massage. "Ik had al jaren het idee om voor mezelf te beginnen. Maar lange tijd was het voor mij niet echt duidelijk wat dat dan moest zijn. Totdat ik bedacht om masseren te combineren met yoga." 

Deze beide principes hebben veel raakvlakken, vindt ze. "Naast het feit dat ik masseren gewoon heel leuk vind, bemerk ik zelf wat de kracht van aanraking betekent voor degenen op de massagetafel. Dat voelt ook voor mijzelf erg goed. Ik heb dit zelf nodig en dit doe dit graag voor anderen. Het is meditatief. Net zoals de bewegingsleer yoga." Sindsdien laat ze zich inhuren door de yogastudio waar ze haar lessen volgde (Intu Yoga van Leen Kanis). "Daarbij ging ik als zzp'er massages en yogalessen geven. Ik genoot enorm. Op deze manier had ik nog altijd het contact met mensen. Net als ooit in die kledingzaken."

Totdat de coronacrisis roet in het eten gooide. Haar eerste reactie: "Oh help, waar ben ik aan begonnen?" Maar meteen daarna herpakt ze zich. "Als ik in een kledingwinkel had gewerkt, dan had ik ook thuis gezeten. Maar er is nu wel één verschil: ik doe iets dat ik écht wil." 

In deze crisis probeert Eline er net als al die andere zzp'ers iets van te maken. Ze blijft positief. Ze werkt aan haar website. Ze doet iedere dag (veelal binnenshuis) zelf aan yoga. Ze masseert man of kinderen en probeert zo nieuwe technieken uit. Samen met Leen neemt ze online yogalessen op. "Er is ruimte voor creativiteit, er is ruimte om te cocoonen met ons gezin. Maar bovenal moeten we gezond blijven. Dan komt de rest vanzelf. Dat weet ik zeker."

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden