Foto:
Coronavirus

Protestantse Gemeente Hattem springt op verzoek pastoraal bij

Hattem - Ook inwoners van Hattem die geen lid zijn van de Protestantse Gemeente in Hattem kunnen bij behoefte aan pastoraat een beroep doen op de predikanten van deze kerkelijke gemeente. Dit was voor de coronacrisis ook al mogelijk, maar daar werd niet nadrukkelijk op geattendeerd. Wie daar behoefte aan heeft kan rechtstreeks met een predikant contact opnemen. Zie voor de bereikbaarheidsgegevens de website www.pknhattem.nl.

“We willen als kerkelijke gemeente midden in de samenleving staan. En als mensen behoefte hebben aan een gesprek waarin zij hun vragen en zorgen kunnen delen, dan bieden we dat graag aan”, deelt een woordvoerder van de PKN in Hattem mee.

Ook de Avondgebeden die sinds april op woensdag worden gehouden bieden ruimte om samen woorden van hoop en bemoediging te delen. Deze gebedsdiensten beginnen om 19.15 uur en kunnen online worden bijgewoond. Klik daarvoor één van de links aan op bovengenoemde website. Meekijken kan onder meer via de audio- en videostreaming KerkTV. Deze diensten worden afwisselend uitgezonden vanuit de Andreaskerk en de Emmaüskerk.

Omdat er tijdelijk geen zondagse kerkdiensten zijn gehouden hebben de klokken van de Andreas- en Emmaüskerk meerdere keren niet geluid. Besloten is ze weer op zondag te laten luiden, maar dan als uitnodiging om online een kerkdienst te bekijken en/of te beluisteren. De data en tijdstippen voor alle komende vieringen staan vermeld op de website.

Joop de Haan
Meer berichten