Bart Hulsegge (rechts) kwam afgelopen vrijdag namens Rotary Epe 43 plantjes brengen bij woonlocatie 't Slath. Arjan van Dongen en Estelle Schurink namen de bloemetjes in ontvangst. Foto: Dennis Dekker
Bart Hulsegge (rechts) kwam afgelopen vrijdag namens Rotary Epe 43 plantjes brengen bij woonlocatie 't Slath. Arjan van Dongen en Estelle Schurink namen de bloemetjes in ontvangst. Foto: Dennis Dekker (Foto: Dennis Dekker)
Coronavirus

Boodschappenservice, brunches en 'Pick Up' in Epe

Epe - De paasdagen staan voor de deur. Voor veel ondernemers en horecagelegenheden een belangrijk weekend. Door de coronacrisis verloopt het echter allemaal anders dan gedacht. Daarom komen veel ondernemers met eigen acties of ontplooien ze de nodige extra initiatieven om hun klanten extra van dienst te zijn. Een willekeurige greep van enkele acties.

(door Door Dennis Dekker)

Kaasspecialist De Alexanderhoeve is deze periode geopend, maar hun kazen, notenmelanges, broden en tapas kunnen ook thuis bezorgd worden. Extra bijzonder? Richard en Joyce Barnhoorn willen daarbij eveneens boodschappen van andere ondernemers uit de Veluwepoort meenemen. "Schroom niet en neem contact met ons op via 06-53849646 of info@alexanderhoeve-epe.nl." Deze actie is overigens niet beperkt tot alleen de periode rondom de paasdagen. De Eper kaaswinkel gaat hier ook na de paasdagen mee door.

Cadeau- en snoepwinkel 't Snoepie bezorgt voorverpakte zakken snoep of gemengd drop. Een zak van een pond kost 4 euro, een half pond 2. De bestelling is te plaatsen via tel.: 0578-621472. Bestellingen boven de 10 euro worden gratis in het dorp bezorgd.

Ook diverse supermarkten in Epe hebben een bezorgservice. Sommigen (Jumbo, Deka Markt en Albert Heijn) hadden die al, anderen zoals de Buurtwinkel Epe hebben die speciaal in het leven geroepen om oudere klanten van dienst te zijn.

Marco en Yvonne Jurriëns van Keurslager Horst in Epe zetten de komende tijd in op bijzondere paasmaaltijden en -gerechten. “We verkopen onder andere een gerecht waarbij beenham en asperges centraal staan en hebben we een eigen paashaasje (varkenshaasje omwikkeld met spek) bedacht.” Deze gerechten zijn uiteraard te koop in de winkel (al mogen er maximaal vijf personen tegelijk naar binnen). "Als extra service hebben we de Horst Bezorgdienst in het leven geroepen." De bestelling kan via info@horst.keurslager.nl of tel.: 0578-621274 ingeleverd worden. "Wanneer men bestellingen wel zelf kan afhalen, dan is er het Horst Pick Up Point. Je geeft je bestelling en je mobiele nummer door. We versturen een Tikkie. Zodra je betaald hebt, zetten we alles klaar. Zo hoeft men niet in de winkel te komen, maar kan de bestelling aan de zijkant van onze winkel bij het Horst Pick Up Point opgehaald worden. Makkelijk en veilig voor iedereen, toch?” 

Naast de vele acties van ondernemers zijn er horecaondernemingen die speciaal voor komend weekend verschillende paasbrunches of paasmaaltijden hebben samengesteld die thuis afgeleverd worden. Zo bezorgt De Baron vanaf woensdag weer maaltijden en kun je voor het komende paasweekend bij hen zelfs vlaaien en taarten bestellen (tel.: 0578-611305). Brasserie Bij Ons heeft een Paas Verwenarrangement in het leven geroepen. Lunch en diner samen kosten 25 euro per persoon. De bezorgers komen dan twee keer langs. Eerst rond 12.00 uur voor de lunch en 's avonds voor het diner. Info via tel.: 0578-613620.

Kon je bij het Veluws Eethuisje van Bertus Stijf vanwege de coronacrisis al afhaalmaaltijden bestellen, nu heeft men daar ook een heuse luxe paasbrunch bedacht (onder andere broodjes, gerookte zalm, huisgerookte carpaccio en een voorjaarssoep van asperges). Voor 20 euro per persoon wordt deze bijzondere brunch aan huis bezorgd. De paasbrunch is te reserveren via tel.: 0578-629657 of 06-20269154.

Ook Grand Café Cornelis uit Epe gaat een paasbrunch bezorgen. Daar worden er zelfs paashazen ingeschakeld om de paasbrunch te brengen. De paasbrunch (zonder soep 15 euro per persoon, met soep en dessert 19,50 per persoon) kun je tot en met 9 april 12.00 uur bestellen (0578-820222) voor eerste of tweede paasdag.

Bij Pizzeria Casa Sarda in Epe kunnen pizza's en maaltijden afgehaald worden. Maar de bestellingen (tel.: 0578-616766) worden ook bezorgd. "Voor het eventueel laten bezorgen van uw bestelling sturen wij via whatsapp een betaalverzoek. Na betaling gaan we direct aan de slag!" Cafetaria De Markies, de Kwalitaria, 't Snekkie en De Mediterraan brengen onder meer ook bestellingen rond.

Naast de diverse acties van mkb'ers en horecaondernemingen om Epenaren rondom de pasen van dienst te zijn in deze moeilijke tijd, heeft de Rotary Epe een actie bedacht waarbij ze mensen in de verzorgingshuizen vrolijke paasdagen willen bezorgen. Afgelopen weekend zijn er in totaal 450 plantjes bezorgd bij acht verzorgingshuizen of woonzorglocaties in de gemeente Epe.

Dennis Dekker
Meer berichten