Coronavirus

Bloemen èn een gesprek aan de voordeur

Marie-Josée Andringa van het Geheugensteunpunt (links) en Fennie Tiemens van het Alzheimer Café Heerde bij het uitdeelpunt.
Marie-Josée Andringa van het Geheugensteunpunt (links) en Fennie Tiemens van het Alzheimer Café Heerde bij het uitdeelpunt.

Heerde / Epe - Ruim 270 mensen in de gemeente Heerde en Epe hebben deze week thuis een boeket rozen ontvangen.

Vanuit het uitdeelpunt in Heerde vertrokken professionals en vrijwilligers naar mensen die het momenteel moeilijk hebben. De aanleunwoningen in Heerde en Wapenveld werden bezocht, evenals bezoekers van de dagbestedingen van Viattence, Hanzeheerd, Rehoboth en Hoornsche Hoeve, cliënten van casemanagers dementie en bezoekers van Geheugensteunpunt Epe/Vaassen.

 Niet alleen de rozen maar ook het praatje op anderhalve meter voor de deur deed de mensen goed.  

In deze coronatijd, waarin er geen bijeenkomsten en dagbesteding zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, is het vaak extra zwaar thuis. Wie behoefte heeft aan een gesprek of hebt een concrete vraag heeft kan contact opnemen:  

Geheugensteunpunt Epe/ Vaassen: coördinator: Janine Verduijn, 06 - 82677999 (maandag, dinsdag en woensdag), epe@hetgeheugensteunpunt.nl 

Geheugensteunpunt Hattem: coördinator: Ellen Snijder, 06 - 12530048 (maandag tot en met donderdag), hattem@hetgeheugensteunpunt.nl 

Alzheimer Café Heerde: Fennie Tiemens: 06 -1 5101849, alzheimercafe.heerde@alzheimervrijwilligers.nl

Welzijnsorganisaties Hattem (038 - 4432881), Heerde (0578 - 699500) en Epe (0578 - 676767)

Joop de Haan
Meer berichten