Foto:
Coronavirus

SWH, Rode Kruis en gemeente Hattem: Coronahulppunt Hattem is er voor elke Hattemer

Hattem - Stichting Welzijn Hattem, het Rode Kruis en de gemeente Hattem hebben samen een hulppunt opgezet voor inwoners van Hattem die vragen hebben over Corona. Het gaat hierbij om diverse vragen, zoals hulp bij het uitlaten van de hond, het doen van boodschappen en het versturen van post. 

Ook mantelzorgers met vragen of zorgen kunnen terecht bij het hulppunt. Maar inwoners van Hattem kunnen er ook terecht als zij gewoon even een praatje willen maken. De mail en de telefoon worden beantwoord door medewerkers van Stichting Welzijn Hattem.

Wethouder Carla Broekhuis is blij met deze nieuwe samenwerking: "Door de Coronamaatregelen vallen verschillende laagdrempelige voorzieningen weg. Dat in een tijd dat juist veel mensen een extra helpende hand goed kunnen gebruiken. Door deze samenwerking tussen SWH, het Rode Kruis, de gemeente en diverse andere organisaties kunnen we toch op een veilige manier in deze behoefte voorzien en mensen ondersteunen waar dat nodig is."

In Hattem bieden verschillende organisaties op één of andere manier ondersteuning aan onze inwoners tijdens de Coronacrisis. Het Coronahulppunt staat in verbinding met deze hartverwarmende initiatieven. "Op deze manier kunnen we elkaar waar mogelijk versterken", aldus Henk Buerman van het Rode Kruis.

Bereikbaarheid Coronahulppunt

Op doordeweekse dagen van 9.00 tot 16.00 uur zit er een medewerker van Stichting Welzijn Hattem aan de telefoon om naar inwoners te luisteren en vragen te beantwoorden. Wanneer er een vrijwilliger nodig is, wordt samen met andere organisaties gezocht naar een passende betrouwbare vrijwilliger die de inwoner kan helpen tijdens de Coronacrisis. Het Coronahulppunt is bereikbaar via telefoonnummer (038) 443 28 81 of via e-mailadres coronahulp@swhattem.nl.

(038) 443 16 16

www.hattem.nl

Joop de Haan
Meer berichten