Wiesje Heeringa
Wiesje Heeringa

Wiesje Heeringa nieuwe bestuurder Viattence

Epe - Wiesje Heeringa is benoemd tot bestuurder van ouderenzorgaanbieder Viattence. Met ingang van 1 augustus 2020 neemt Wiesje Heeringa het bestuur over Viattence over van interim-bestuurder Dick ten Brinke, die vanaf december 2019 de organisatie bestuurt. De Raad van Toezicht van Viattence maakt dat donderdag bekend.  

Sinds Laurent de Vries in november 2019 na ruim 6,5 jaar afscheid nam als bestuurder van Viattence, is een werving- en selectieprocedure voor een nieuwe bestuurder gestart in samenwerking met Boer & Croon.

Erik Dannenberg, voorzitter van de Raad van Toezicht van Viattence, reageert: “We waren op zoek naar iemand die vanuit verbinding en leiderschap vertrouwen geeft, overzicht en rust creëert. Daarbij is het van belang dat het vernieuwde beleid geborgd wordt en er nieuw perspectief ontwikkeld wordt. Wiesje Heeringa kan, met haar ruime bestuurservaring in de zorg en in samenwerking met het management, waardevolle inhoud geven aan de missie en visie van Viattence, daar is de Raad van Toezicht van overtuigd.”

Hiermee verlaat Heeringa Zorgfederatie Oldenzaal (ZFO), waar ze sinds februari 2015 met veel enthousiasme de functie van Directeur Bestuurder vervult. “Een prachtige organisatie waar in vijf jaar veel is gebeurd. Het begon met de herinrichting 2.0, gevolgd door een nieuwe MeerJarenVisie ZFO 2020. Daarnaast hebben kwaliteit van leven en de verantwoordelijkheid van medewerkers in de zin van zelforganisatie, verder vorm gekregen. Samen met collega's, cliëntenraad, ondernemingsraad, Raad van Toezicht en samenwerkingspartners heb ik hier graag en in goede samenwerking aan gewerkt.”

“Deze fase is voor mij aanleiding geweest om weer een nieuwe stap te zetten. Een stap naar Viattence met weer nieuwe vraagstukken. Een organisatie die de mens centraal stelt en waarde-gedreven werken hoog in het vaandel heeft.” 

Heeringa is verheugd om haar bestuurlijke bijdrage te kunnen leveren aan Viattence: "Met de kracht van de collega's sluit ik graag aan bij de huidige en toekomstige behoefte van ouderen in de regio. Met kennis, ervaring en vooral met elkaar!”

Dick ten Brinke, interim-bestuurder van Viattence is ervan overtuigd dat Heeringa de juiste vrouw op de juiste plaats is. "Met haar ruime bestuurservaring in de zorg, maar vooral ook met haar warme en betrokken persoonlijkheid, weet ik zeker dat Viattence in goede handen is.” 

Ten Brinke heeft de organisatie geleid vanaf december 2019. Daarmee heeft hij, gebruik makend van zijn vele jaren bestuurservaring gecombineerd met een achtergrond in de zorg, de organisatie sturing gegeven tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden