Spandoek Eperweg Heerde
Spandoek Eperweg Heerde (Foto: Astrid van der Windt)

Spandoeken voor verkeersveiligheid bij start scholen

Heerde – Ze hangen er weer, de spandoeken van de verkeersveiligheidscampagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. 

Jaarlijks worden de spandoeken na de zomervakantie opgehangen. Maar door de coronacrisis, zijn kinderen straks acht weken niet naar school geweest. De campagne wil mensen in het verkeer daar attent op maken. Automobilisten wordt gevraagd schoolomgevingen te mijden en hun snelheid in de omgeving van kinderen aan te passen.

Van de maanden september en oktober is bekend dat het aantal ongevallen tussen kinderen en automobilisten dan beduidend hoger is. Simpelweg omdat kinderen en automobilisten weer aan elkaar moeten wennen in het verkeer. Juist nu in een periode dat het extra rustig was op de weg, is het omgaan met het verkeer een hele overgang voor kinderen. 

De laatste weken hebben zij veel op straat gespeeld en waren er weinig auto’s om rekening mee te houden. Dat vraagt om enige aanpassing, daarom doet Veilig Verkeer Nederland een oproep aan alle weggebruikers om extra alert te zijn.

Ook ouders kunnen een bijdrage leveren aan de veiligheid van de kinderen in het verkeer. Door extra aandacht aan de verkeersvaardigheid van het kind te besteden en samen te oefenen.

Opgeroepen wordt om kinderen op de fiets of lopend naar school naar school te brengen. 

De spandoeken in de gemeente Heerde worden, waar mogelijk, voorzien van de ondertitel 'Kom op de fiets of lopend en houd afstand' en blijven enkele weken hangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden