Foto:

Zwembad De Koekoek start weer met zwemlessen

VAASSEN – Nadat door het RIVM en het kabinet bekend werd gemaakt dat zwembaden de deuren weer mogen openen, is er bij zwembad De Koekoek aan de Koekoeksweg in Vaassen niet stil gezeten.

“Achter de schermen zijn we de afgelopen week ontzettend druk geweest met het realiseren van alle aanpassingen waar het zwembad aan moet voldoen om weer open te mogen”, vertelt Ali Vos, manager van Zwem- en sportcentrum De Koekoek. “Zo hebben we bijvoorbeeld een nieuwe routing door het gebouw gemaakt, zijn er veiligheidsschermen geplaatst en zijn we bezig met het implementeren van een online reserveringssysteem.

Omdat zich maar een beperkt aantal bezoekers in een ruimte en het zwemwater mag bevinden, hebben we ons ook over de opzet van ons aanbod moeten buigen. De indeling zal iets anders zijn, maar wij doen er alles aan om de kwaliteit te bieden. Daarnaast voldoet het zwemwater aan alle eisen die door de overheid opgelegd zijn. Veilig zwemmen staat voorop.”

Inmiddels heeft de gemeente Epe de protocollen van De Koekoek goedgekeurd. Dat betekent dat het zwembad gefaseerd open gaat. 

“We starten maandag 18 mei met de Turbozwemlessen. Bijna alle andere zwemlessen volgen maandag 25 mei en in juni zullen ook de AquaSporten weer worden aangeboden. Over de invulling van recreatief- en banenzwemmen wordt nog nagedacht, de sporthallen en de horeca blijven tot nader order gesloten. 

Zie ook www.dekoekoek.nl en www.facebook.com/dekoekoek.vaassen/

Meer berichten