Foto: Enid van Soest

Stichting Glaskunst zoekt vrijwilligers

Vaassen - Stichting Glaskunst zoekt vrijwilligers voor de jaarlijkse expositie  ‘Glas natuurlijk ...’  die, als de coronabeperkingen het toelaten, van 7 tot en met 22 november wordt gehouden. De tentoonstelling in kasteel Cannenburch in Vaassen heeft diot jaar als ondertitel 'Kijken naar kleur'. 

De stichting organiseert al sinds 2006 jaarlijks een in het oog springende expositie van modern glas in de historische context van kasteel Cannenburch in Vaassen. In de afgelopen jaren heeft de expositie landelijke bekendheid verworven. Er komen glaskunstliefhebbers uit het hele land naar Vaassen om te kinken naar de glaskunstwerken die zijn opgesteld in de ruimten van het kasteel, en op een bijzondere manier zijn uitgelicht. 

Stichting Glaskunst zoekt nieuwe medewerkers die op vrijwillige basis in de voorbereiding van en/of tijdens de expositie een rol willen vervullen. Voor de uitbreiding van het team dat verantwoordelijk is voor de inhoudelijke kant van de expositie (selectie van de kunstenaars, inrichten expositie) worden mensen gezocht die affiniteit hebben met moderne glaskunst en bij voorkeur ook met kennis van en inzicht in het maken van tentoonstellingen. 

Daarnaast zoekt de stichting mensen die het leuk vinden om hand- en spandiensten te verrichten, zoals het maken en onderhouden van de expositiematerialen (timmeren en schilderen), de communicatie, het meehelpen met het inrichten en afbouwen van de expositie, en gastvrouw/gastheer zijn tijdens de duur van de expositie.

Meer informatie via Willem Dicou, voorzitter Stichting Glaskunst, 06 - 46161231 of willem.dicou@kpnmail.nl.

Meer berichten