Van links af Jan Tijs Heideveld, Gerard van Gurp (voorzitter Vios), Harold Neijenhuis en Taco Hoppener.
Van links af Jan Tijs Heideveld, Gerard van Gurp (voorzitter Vios), Harold Neijenhuis en Taco Hoppener. (Foto: Harold Neijenhuis)

Clubsupport steunt lokale sportverenigingen

Vaassen - Drie lokale ondernemers in Vaassen die betrokken zijn bij het verenigingsleven hebben een actie bedacht om lokale sportverenigingen te steunen.

Het idee werd op anderhalve meter van elkaar besproken en ten uitvoer gebracht: shirts met opdruk.

Jan Tijs Heideveld (jt&i Vaassen) bouwde een webshop, maakte de ontwerpen en binnen no-time stond www.clubsupport.shop. Harold Neijenhuis (Neijenhuis Schoenen en Sport) regelde de inkoop van de shirts en zorgt voor de distributie. Taco Hoppener (Clevermedia) bedrukt alle shirts en voorziet ze eventueel van een naam op de rug.

Inmiddels heeft Clubsupport al meer dan 5.000 euro naar de clubs overgemaakt, zijn er meer dan 400 bestellingen geplaatst en 560 shirts besteld door 11 verenigingen.

Op de foto de voorzitter van VIOS met een cheque van 895 euro. Vios was direct enthousiast en ging als eerste club met Clubsupport in zee.

Gedachte achter de actie is dat sinds 18 maart de lokale sportclubs gesloten zijn vanwege het coronavirus. Alhoewel er buiten inmiddels op aangepaste wijze getraind mag worden, blijven de clubhuizen in ieder geval tot 1 juni dicht. Waar normaal gesproken de inkomsten uit de voorjaarscompetitie zouden pieken, staan die nu op nul. De inkomsten uit het clubhuis vormen voor veel sportclubs 25 procent van de totale jaarlijkse begroting en ondertussen lopen veel kosten wel gewoon door.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden