Praathuis voor woonzorgcentra in Heerde


Gerdien Sloot van WZC Brinkhoven (links) Jan Hulleman (voorzitter) en Marielle Karssing van Rotaryclub Hattem-Heerde.
Gerdien Sloot van WZC Brinkhoven (links) Jan Hulleman (voorzitter) en Marielle Karssing van Rotaryclub Hattem-Heerde.

Praathuis voor woonzorgcentra in Heerde

Heerde - Schrijnend vonden de leden van Rotaryclub Hattem-Heerde dat de ouderen in de woonzorgcentra het moesten stellen zonder bezoek van hun kinderen en kleinkinderen. 

Hoe lief en zorgzaam de medewerkers van het woonzorgcentrum ook zijn, juist in deze zware tijd, waarin het coronavirus met name in Heerde hard heeft toegeslagen, ouderen hebben toch behoefte aan een troostend woord van eigen familieleden. 

Daarom sloegen de leden van Rotaryclub Hattem-Heerde de handen ineen en werd er in overleg met Woonzorgcentrum Hanzeheerd Brinkhoven in een daarvoor geschikte ruimte een wand geplaatst met een raam en een deur inclusief een spreek/luisterinstallatie. Vorige week is de kamer al in gebruik genomen. Er werd direct al volop gebruik van gemaakt en iedereen was enthousiast.

Het is de bedoeling om ook bij Hofje Wendakker een dergelijke mogelijkheid te bieden; daar wordt op korte termijn een containerunit met spreek/luisterinstallatie geplaatst. Deze containerunit is gesponsord door el-Tec Elektrotechnologie Hattem. Op dit moment wordt door de Rotaryclubleden hard gewerkt om de unit er spic en span uit te laten zien. Sponsoren als Pruis, Nagelhout en Meijer Wonen leverden hiervoor respectievelijk glas, vloerbedekking en stoelen.

Bij Rehoboth is een spreek/luisterinstallatie afgeleverd, die inmiddels al in gebruik is; ook daar zal nog een wand worden geplaatst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
 

Meeste reacties