De Hattemer buurtsportcoaches Mara, Leon en Marijke (v.l.n.r.) organiseren tal van activiteiten zowel 'live' als online voor alle leeftijden."
De Hattemer buurtsportcoaches Mara, Leon en Marijke (v.l.n.r.) organiseren tal van activiteiten zowel 'live' als online voor alle leeftijden." (Foto: )

De buurtsportcoaches zijn superactief

Hattem - Marijke, Mara en Leon bruisen van energie. De drie buurtsportcoaches zitten allesbehalve stil en organiseren tal van activiteiten. "Vanaf de allereerste dag dat Nederland op slot ging en iedereen verzocht werd thuis te blijven", vertelt buurtsportcoach Marijke Tip.

(door Willem Gunneman)

"Op facebook lanceerden we een dagelijkse challenge met sportieve uitdagingen. De ochtend voor de jeugd, 's-middags voor volwassenen. Ook de geplande slaapcampagne hebben we online georganiseerd. Goed slapen is de basis voor een gezonde leefstijl. Het begint met bewustwording. Als buurtsportcoaches en JOGG Hattem doen we dat natuurlijk spelenderwijs. In de meivakantie konden we weer naar buiten en hebben we in overleg met de gemeente de jeugd opgezocht. Op verschillende schoolpleinen hebben we activiteiten georganiseerd. Het was een feest en het voelde meer dan goed. Zowel voor ons als de deelnemende kinderen."

Inmiddels tekenen de buurtsportcoaches voor buitensport activiteiten op alle zes de basis scholen. "Op dit moment halve klassen een half uur en vanaf 8 juni weer hele klassen. Gymles is nog niet toegestaan, buitensporten wel. Alle drie bezoeken we twee scholen. Het is belangrijk om in beweging te blijven. Dat geldt voor iedereen."

Virtuele avondvierdaagse

De avondvierdaagse mag dan zijn afgelast, de virtuele avondvierdaagse is een prachtig alternatief. "Op www.virtueleavondvierdaagse.nl kun je je aanmelden en een afstand kiezen die je op eigen gelegenheid loopt met je familie en/of vrienden. Na afloop ontvang je zelfs een medaille. Een initiatief waar ik geweldig enthousiast van word. Evenals Leon en Mara."

De Nationale Buitenspeeldag

Op woensdag 10 juni zijn de speeltuinen het decor voor de Nationale Buitenspeeldag. Een dag voor alle kinderen in samenwerking met Jantje Beton. "Ook in Hattem zullen we weer verschillende activiteiten organiseren in en rond speeltuinen. Alle reden dus om dat door te laten gaan. Niet alleen in Hattem maar ook in tal van andere gemeenten", vervolgt Marijke.

7 dagen Water Challenge

Dan is het stil. "Doe jij al mee met de 7 dagen waterchallenge", vraagt ze. "Een initiatief in de gehele regio. We streven naar 1250 deelnemers per gemeente. Het drinken van water is gezond, vaak drinken we te weinig. Tijdens de 7 dagen Waterchallenge, van 15 t/m 21 juni, word je een week lang uitgedaagd om uitsluitend water en thee (zonder suiker) te drinken. Dus geen fris. alcohol en koffie. Gewoon eten mag natuurlijk wel. Wanneer je je aanmeldt op www.7dagenwaterchallenge.nl ontvang je een starterskit. Een uitdaging maar zeker weten dat je je beter voelt."

"We kunnen niet wachten tot we weer volledig aan de slag kunnen. Zowel vanuit de Marke als alle andere locaties, samen met de scholen, verenigingen en de gemeente. Kijk voor alle activiteiten op buurtsportcoachhattem.nl

Meer berichten