Eén van de bands die 5 september op het Epop Festival had gestaan, als er geen coronacrisis was geweest: Rum Buffalo.
Eén van de bands die 5 september op het Epop Festival had gestaan, als er geen coronacrisis was geweest: Rum Buffalo. (Foto: Rah Petherbridge)

Stichting Epop maakt artiesten bekend

Epe - Het is een line up waar de Stichting Epop (de stichting achter het Epop Festival) vreselijk trots op is, meldt programmeur Iwan Jonker. "Met interessante artiesten uit Nederland, maar ook uit België, Ierland en Engeland." Was er geen coronacrisis geweest, dan hadden de bands Yip Roc, Foxlane, Thumper, Meskerem Mees, De Niemanders, The Radar Station, Personal Trainer en Rum Buffalo op 5 september in het Eper Loeffpark gestaan. Meer weten over deze artiesten? Bezoek dan de site www.epopfestival.nl eens.

(door Dennis Dekker)

Het welbekende Epop Festival in Epe gaat zeer waarschijnlijk ook niet door. Het gratis toegankelijke festival dat elke eerste zaterdag van september plaatsvindt in het Loeffpark in het centrum, zou volgens de huidige RIVM-regels en volgens de meest recente persconferentie van premier Mark Rutte nog niet helemaal definitief van de baan zijn, maar programmeur Iwan Jonker van de Stichting Epop heeft er een hard hoofd in. "Op dit moment weten we zeker dat we op 5 september niet een Epop Festival als andere jaren kunnen organiseren."

Officieel is de stand van zaken nu nog steeds: geen grote evenementen tot 1 september. Jonker: "Dus dat is ook onze uitgangspositie. Zaterdag 5 september is na 1 september. Maar als het al is toegestaan, dan kunnen wij de veiligheid van artiesten, vrijwilligers en bezoekers niet garanderen."

Vooralsnog hebben Jonker en de andere commissieleden nog steeds 1 juni als datum in de agenda staan om de situatie te beoordelen. "Dan gaan we kijken welke mogelijkheden er nog wel zijn. We zullen er alles aan doen om in deze bizarre tijden toch iets te organiseren. Iets met muziek. Iets met afleiding. Iets met hoop. Iets om naar uit te kijken." Een Epop Festival als alle andere jaren lijkt financieel en organisatorisch onmogelijk. "Gelukkig is er op dit moment sprake van enige controle en net als iedereen hopen wij natuurlijk vooral dat de daling van besmettingen en ziekenhuisopnames verder doorzet. Waar er links en rechts meer duidelijkheid en bewegingsruime komt, zijn de gevolgen voor de festivalwereld nog steeds onduidelijk maar zijn de klappen harder dan gedacht of gehoopt."

Een klein lichtpuntje voor de muziekliefhebber? "Toen de wereld er nog heel anders uit zag, hadden wij al acht bands vastgelegd. Wanneer ze in Epe gaan spelen, weten we dus nog niet maar we gaan ze de liefhebbers van het Epop Festival niet onthouden (zie kader, red.)." Naast een reeks talentvolle bands uit Nederland, waren er ook enkele internationale namen vastgelegd, aldus Jonker. "De topacts staat uitgebreid genoemd op onze website. Ze verdienen de extra aandacht. Zeker nu."

Het is een line up waar de Stichting Epop (de stichting achter het Epop Festival) vreselijk trots op is, meldt programmeur Iwan Jonker. "Met interessante artiesten uit Nederland, maar ook uit België, Ierland en Engeland." Was er geen coronacrisis geweest, dan hadden de bands Yip Roc, Foxlane, Thumper, Meskerem Mees, De Niemanders, The Radar Station, Personal Trainer en Rum Buffalo op 5 september in het Eper Loeffpark gestaan. Meer weten over deze artiesten? Bezoek dan de site www.epopfestival.nl eens.

Meer berichten