Museum fijn en veilig dankzij ‘1,5 meter’


Op de balie van het Voerman Museum Hattem is nu een zogenaamd ‘kuchscherm’ geplaatst.
Op de balie van het Voerman Museum Hattem is nu een zogenaamd ‘kuchscherm’ geplaatst. (Foto: Voerman Museum Hattem)
Kunst & Cultuur

Museum fijn en veilig dankzij ‘1,5 meter’

twintig bezoekers tegelijk, in tijdvakken

door de redactie

Het Voerman Museum Hattem is sinds dinsdag 2 juni weer geopend. Dus is de tentoonstelling ‘Nieuw Licht’ te bewonderen, met werken van de Zwolse kunstenaar Daniel Douglas en Jan Voerman junior. Maar daarnaast springen vooral de ‘1,5 meter-maatregelen’ in het oog.

Hattem - Het museum is helemaal toegespitst op de ‘1,5 meter’-regels. Hierdoor kan het museum maximaal 20 mensen tegelijk ontvangen, maar noodzakelijk is vooraf te reserveren. Dat gaat via website www.voermanmuseumhattem.nl. Om het bezoek in goede banen te leiden, maakt het museum gebruik van tijdsvakken.

Bij het reserveren kun je dan ook kiezen tussen een bezoek van: 10.00 tot 12.00 uur, 12.00 tot 14.00 uur, of 14.00 tot 16.00 uur. Reserveren is verplicht, ook als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een museumkaart. Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend, maar op de zondagen nog niet.

Als je bij het museum aankomt, betreedt je het glazen museumportaal. Alleen bezoekers die bij elkaar horen mogen samen in deze ruimte. Er is een raamsticker aangebracht, waarop de ‘basisregels’ staan vermeld: 1,5 meter afstand, alleen pin-betaling, handen desinfecteren, maximaal 20 bezoekers. Voor het publiek staat er een pompje met handdesinfectiegel. Bezoekers kunnen hier zo nodig wachten tot de ruimte bij de balie vrij is. Aan de balie valt het ‘kuchscherm’ tussen bezoekers en de kassamedewerker op. Na je te bij balie te hebben gemeld, krijg je een plattegrond mee - met daarop nog eens de regels - en gaat het richting garderobe. Hier verwelkomen de gastheren en gastvrouwen de bezoekers vanuit hun eigen zone, afgebakend met vloerlint.

Voor het bewaren van de juiste afstand is het museum met deze vloertape in zones verdeeld. Die zijn goed zichtbaar en duidelijk op de plattegrond aangegeven. Bezoekers bekijken het museum via een vaste route en bewaren daarbij eenvoudig de gewenste afstand. De uitgang van het museum tenslotte is via de deur bij de zone van de gastheren en gastvrouwen.

De museumwinkel is geopend, maar voor maximaal twee personen tegelijk, mits die bij elkaar horen. Dit maximum van twee bezoekers geldt eveneens voor de archeologiekelder. En let op: deze is alleen via de ingang naast de balie bereikbaar. Met dit afgewogen pakket maatregelen hoopt het museum een ieder een fijn en veilig bezoek te bieden.

Het Voerman Museum Hattem dankt zijn naam aan de collectie schilderijen van Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. Naast de beeldende kunst bezit het museum ook een historische collectie van de stad Hattem waaronder zeer unieke archeologische vondsten. Zoals de 4000 jaar oude Veluwse klokbekers.
Adres: Achterstraat 46-48, tel. 038-444 28 97

www.voermanmuseumhattem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden