Foto:

Nieuwe wandelingen door bijzondere Veluwse landschappen

Regio - In de nieuwe wandelgids 'Verrassende Veluwe' staan wandelingen langs 25 bijzondere landschappen op de Veluwe, waaronder wandelingen rondom Epe.

De Veluwe is een gebied met veel historie. In de wandelgids van uitgeverij Anoda zijn 25 wandelroutes opgenomen waarbij de wandelaar  langs eeuwenoude en bijzondere plekken komt, door landschappen die gevormd zijn in ijstijden met sporen van de vroegste bewoners van Nederland. 

Maar ook ontdekt de wandelaar industrieel erfgoed en kastelen en landgoederen, en plekken herinneren aan jarenlang militair gebruik. Ook voert een route over een ecoduct en door gebieden die zijn teruggegeven aan de natuur.

De 25 wandelroutes variëren van 7 tot 15,5 kilometer en komen weer bij het startpunt terug. Bij de beschrijvingen staan markante punten langs de route vermeld. De routes zijn te volgen met een digitaal bestand voor de smartphone of gps. In de wandelgids staat beschreven waar deze bestanden gratis zijn te downloaden.

De uitgave 'Verrassende Veluwe' kost 14,95 euro en is verkrijgbaar via www.anoda.nl en bij boekhandels. Meer informatie over de routes is te lezen op www.anoda.nl/veluwe.

Meer berichten