Voedselbank Heerde werkt vanuit Faberhal

Heerde - De voedselpakketten van Voedselbank Heerde worden vanaf dinsdag 2 juni geleverd en uitgedeeld in de Faberhal, aan de Postweg 37. 

De Voedselbank in Heerde kon vanwege de gezondheidsrisico’s door het coronavirus tijdelijk geen voedselpakken leveren vanuit hun vaste locatie. Een inwoner van de gemeente en de Jan Nienhuis stichting sprongen in de bres. Hierdoor konden de cliënten van de Voedselbank de afgelopen weken voedselpakketten afhalen bij de Jumbo.

Omdat de gezondheid van cliënten en vrijwilligers bij het bestaande uitgiftepunt van de Voedselbank niet meer kon worden gegarandeerd, moest de Voedselbank een alternatief zoeken. Een inwoner van Heerde, die anoniem wenst te blijven, trok zich dit aan en stelde zich vier weken garant voor de levering van voedselpakketten. Op verzoek van de Voedselbank heeft ook de Jan Nienhuis stichting zich voor vier weken garant gesteld. Hiermee kon de Voedselbank acht weken lang voedselpakketten garanderen. Cliënten konden de pakketten, wekelijks, tot eind mei, op vaste tijden ophalen bij de Jumbo in Heerde.

Omdat iedereen nog steeds anderhalve meter afstand moet houden, zijn de gemeente Heerde en de Voedselbank gezamenlijk op zoek geweest naar een grotere ruimte. Die hebben ze gevonden in de Faberhal, een sporthal die eigendom is van de gemeente. De sporthal staat door de coronamaatregelen leeg tot 1 september. De gemeente Heerde heeft besloten om de Faberhal tot 18 augustus beschikbaar te stellen. De cliënten worden door de Voedselbank geïnformeerd.

De Voedselbank en de gemeente Heerde zijn nog op zoek naar een hal waar vanaf 18 augustus, op dinsdagavond twee uur lang de voedselpakketten kunnen worden afgegeven en waar voldoende ruimte is om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Wie ideeën heeft of zelf een dergelijke ruimte heeft, kan mailen naar t.smit@heerde.nl.

Wie in aanmerking wil komen voor een voedselpakket, kan op de website van de Voedselbank de voorwaarden en het aanmeldformulier vinden: www.voedselbankvaassen.nl. Mensen die moeite hebben met rondkomen kunnen zich melden bij Zorgvraag Heerde, telefonisch te bereiken op 0578 - 69 94 99 of via info@zorgvraagheerde.nl.

Meer berichten