Bakker Docter voorziet inwoners van Wapenveld van brood en gebak.
Bakker Docter voorziet inwoners van Wapenveld van brood en gebak. (Foto: Boudewijn Bleekman)

Dorpsfilm Wapenveld: helemaal bij de tijd in het moderne jaar 1970

WAPENVELD - De dorpsfilm van Wapenveld uit 1970 laat een Veluws plaatsje zien dat mee probeert te gaan met de nieuwe tijden. Een modern bankgebouw op poten, vrouwen in mini-rok en de oudere inwoners die lekker actief blijven. Het is donderdag te zien bij Omroep Gelderland.

Overal worden nieuwe woningen en winkels gebouwd, zoals de Skoda-garage die gaat uitbreiden. De volleybalclub speelt een gemengde wedstrijd met mannen en vrouwen en het gymlokaal puilt uit van de ouderen die heel enthousiast meedoen met allerlei, misschien nu niet meer verantwoorde, rek- en strekoefeningen. Ook wordt er gesjoeld en gekaart. 


Bakker Docter rijdt (toen al heel verantwoord) in een elektrisch karretje rond om iedereen in Wapenveld van brood en gebak te kunnen voorzien. Drogisterij Scheffelaar Klots wordt gerund door vrouwen en de Raiffeisenbank toont trots het moderne interieur. Zodra de dikke kluisdeur openzwaait weten we dat het met het geld en de kostbaarheden van de inwoners wel goed zit.

 Wapenveld beschikt over een bloeiend verenigingsleven. Diverse koren, de volleybalclub WZC, de turnvereniging en een hengelsportclubje met een enorme, opgezette snoek lopen mee met de optocht in de dorpsfilm. Voor muzikale pret zorgt Fanfare Oefening Na Arbeid met voorop een aantal swingende marjorettes. De plaatselijke afdeling Burger Bescherming zoekt nog versterking, hun slogan bij de parade is: 'Doe mee in de BB'.

 Ons Dorp Wapenveld is donderdag 4 juni om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland. Meer informatie over Ons Dorp is te vinden op onze website. Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.

Meer berichten