Activiteiten Koppel-Swoe in Week van de jonge Mantelzorger

Epe - Eén op de vier kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar heeft thuis te maken met zorg, bijvoorbeeld voor een ouder, broer of zus die chronisch ziek is, een (verstandelijke) beperking heeft of een psychische aandoening. Voor hen is er deze week de Week van de jonge mantelzorger. In Epe zijn er verschillende activiteiten. 

Doordat deze jonge mantelzorgers op jonge leeftijd al te maken krijgen met zorgtaken, worden zij beperkt in hun eigen ontwikkeling en groei, wat negatieve effecten kan hebben zoals chronische stress, verminderde schoolprestaties of studievertraging. De huidige onzekere coronaperiode kan leiden tot extra belasting van de jonge mantelzorgers. Daarom is het belangrijk dat er extra aandacht is voor deze doelgroep. Nu, en in de toekomst. 

Jonge mantelzorgers hebben een aantal tips voor deze lastige periode onder elkaar gezet. Deze tips voor jonge mantelzorgers en meer informatie voor deze doelgroep zijn te vinden op de website: www.coronaenjmz.nl

Activiteiten in de gemeente Epe

Jonge mantelzorgers van 7 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan een spellencircuit bij de Vosselhoeve op donderdag 4 juni van 15.30 uur t/m 16.30 uur.

Jonge mantelzorgers van 13 t/m 24 jaar kunnen zich aanmelden voor videobellen/chillen met andere jonge mantelzorgers en de consulent jonge mantelzorgers of ze kunnen zich opgeven voor een online FIFA-toernooi met de jongerenwerker.

Opgeven voor 1 van deze activiteiten kan t/m donderdag 4 juni om 12.00 uur door een mail te sturen naar g.elskamp@koppelswoe.nl of te appen naar 0640924702.

Gun jij een jonge mantelzorger een bol.com cadeaukaart?

Iedereen met jonge mantelzorgers in de omgeving kan een steentje bijdragen door extra aandacht te besteden aan deze jongeren. De gemeente Epe heeft waardering voor deze groep jongeren en wil ze daarom een bol.com cadeaukaart aanbieden ter waarde van 20 euro. Ken jij een jonge mantelzorger en gun je hem/haar deze waardering? Dan kan je hem/haar opgeven t/m 1 december 2020. Een aanmeldformulier is te vinden op de website www.koppelswoe.nl/jonge-mantelzorgers of je kunt deze aanvragen door een mail te sturen naar info@koppelswoe.nl. Bellen mag uiteraard ook via telefoonnummer 0578-676767.

Deel je zorgen

Op https://youtu.be/KsZLMaj-lcA zie je hoe vier jonge mantelzorgers onder leiding van Eric Corton in gesprek gaan met minister Hugo de Jonge. Het gesprek gaat over hoe het is om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn. Koppel-Swoe wil jonge mantelzorgers aanmoedigen over hun zorg te praten of gebruik te maken van hulp. In de gemeente Epe kan contact worden opgenomen met het Steunpunt Mantelzorg of de jongerenwerker van Koppel-Swoe, tel.: 0578-676767

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden